Ege Engelsiz şehir ödülü gururu!

Engelsiz şehir ödülü gururu!

11.01.2022 - 00:15 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir’in kentteki engelli vatandaşların park yerlerine hızlı ve kolayca ulaşımını sağlayan akıllı uygulaması takdir topluyor.

Engelsiz şehir ödülü gururu

Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen ‘Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’ ödül töreni İstanbul’da Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 196 projenin yarışmaya katıldığını belirterek, engelliler için yapılan çalışmaları takdir ettiğini söyledi. Erdoğan, ödül almaya hak kazanan belediyelere ödüllerini takdim etti.

Haberin Devamı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile 10 belediyenin ödül almaya hak kazandığı yarışma kapsamında toplamda 171 belediye ve 196 proje fikriyle rekabet etti.

Iot Teknolojisi Temelli, LoRaWAN Haberleşme Protokolü Kullanarak, Manisa Şehri Uygulaması projesi ile; Akıllı Park sensörler vasıtasıyla, engelli sürücülerimizin en yakın engelli park yerinin nerede olduğu konusunda akıllı telefon vasıtasıyla bilgilendirilmesini sağlamak, engelli vatandaşlarımız için ayrılan bu park yerlerine usulsüz park yapan diğer araçların ise sistem üzerinden anlık tespitinin yapılarak emniyet birimlerine bildirilmesi ve müdahale edilmesini kapsıyor. Proje için ilk aşamada Manisa merkezdeki yoğun cadde ve sokaklardaki engelli araç park yerleri hedefleniyor.