06.09.2025 - 00:00 | Son Güncellenme:
Konak Engelsiz Yaşam Köyü, yaşı en büyük öğrencisi Ali Ekber Bulut’un 53 yıllık mücadelesini mutluluğa çevirdi. Köyün ilk öğrencilerinden Ali Ekber, merkeze başladığından bu yana gösterdiği gelişim ve her geçen gün büyüyen gülümsemesiyle hem arkadaşlarına hem öğretmenlerine umut oldu. Serebral palsi ve hafif görme engeli bulunan Ali Ekber, atölyelerdeki yeteneği ve bireysel eğitimlerdeki başarılarıyla dikkat çekiyor. Annesi Meryem Bulut, oğlunun hayat yolculuğunu anlatırken, “Yürümesi geç oldu, konuşması geç oldu hatta hâlâ tam konuşamıyor. 20 yıl eğitim için yer aradım. Ankara’ya gittim, İstanbul’a gittim. İzmir’de de birçok yer kabul etmedi. Sonra Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü bulduk” dedi.
‘Bizden daha gayretli’
Ali Ekber, köyde gördüğü rehabilitasyonla hem bedensel hem de zihinsel olarak ilerleme kaydetti. Annesi, oğlunun mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini ifade ederek, “Buraya geldiğinden beri durumu çok fark etti. Konuşması, kendisini anlatabilmesi düzeldi. Bizden daha çok gayretli. O memnun olunca biz de memnun oluyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konak Engelsiz Yaşam Köyü, engelli bireylerin sosyalleşmesi ve hayata katılmasında önemli bir destek sunmaya devam ediyor ve özel ihtiyaçlı ailelerin yanında olarak umut olmaya devam ediyor.

Interfresh Eurasia’ya geri sayım başladı
Interfresh Eurasia Fuarı 18-20 Eylül 2025 tarihlerinde İzmir Fuarı’nda düzenlenecek ve Türkiye’nin meyve, sebze, kuru meyve ile mamulleri sektörlerinin vitrini olacak. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin desteğiyle fuara 70’in üzerinde ülkeden alıcılar davet edildi; sektör temsilcileri ve üreticiler uluslararası pazarlara ulaşacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti partner ülke olurken, narenciye, domates, patates ve tropikal meyveler gibi ürünlerin ihracatına katkı sağlanacak. Interfresh’in ekonomik katkısı 1-2 milyon dolardan 200 milyon dolara yükseldi ve yurtdışı alım heyetlerinde yüzde 100 artış sağlandı. Organizatörler, “Bu yıl 70’in üzerinde ülkeden market zincirleri, büyük toptancılar, ithalatçılar fuara davet edilmiştir. Tüm üretilen ürünlerin yurt dışına pazarlanmasında Interfresh katkı sağlayacaktır” dedi.