Ege Engelsizİzmir’e tam not verdiler

Engelsizİzmir’e tam not verdiler

10.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Başkan Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ülkemizde ilk kez hayata geçirdiği Engelsizİzmir Ebeveyn Bilgi ve Eğitim Merkezi ile engelli bireylerin ailelerinden tam not aldı.

Engelsizİzmir’e tam not verdiler

Balçova’daki Olimpiyat Köyü’nde hizmet veren merkez sayesinde engelli bireylerin ailelerine özel tasarlanmış eğitim programları ve atölyeler düzenleniyor. Engelli çocuklara ve gençlere yönelik iş koçluğu, mesleki eğitim ve istihdam çalışmaları yürütülüyor.

Haberin Devamı

Zorbalıkla başa çıkma eğitimi

Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nilay Seçkin Öner, eğitimlerin ağırlıklı olarak ebeveynler için planlandığını ancak cinsellik eğitimi, destekli istihdam, zorbalıkla başa çıkma gibi engelli çocukların ve gençlerin kolaylıkla erişemedikleri hizmetleri de sunduklarının altını çizdi, “Deneyimli ebeveynleri, ebeveyn lideri olarak yetiştirip yeni tanı almış çocuğu olan ebeveynlerle bir araya getireceğimiz ebeveyn destek gruplarını şehrin her tarafına yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Gurbet Anderiman ise ebeveynlerin eğitim merkezlerine geldiklerinde rahatça eğitim alması için danışmanlarla görüşebilmesi için çocuklarla eğitici aktiviteler yaptıklarını dile getirdi.