Ege EXPO 2020 için ‘Zirve’ buluşma

EXPO 2020 için ‘Zirve’ buluşma

03.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

EXPO organizasyonlarını düzenleyen ‘BİE’nin Genel Sekreteri Loscertales, bugün Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Akdağ ve Turizm Bakanı Günay ile biraraya geliyor

EXPO 2020 için ‘Zirve’ buluşma

İzmir’in EXPO 2020 adaylık yolculuğunda önem taşıyan iki günlük ziyaret bugün başlıyor. Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Vıcente Gonzales Loscertales Türkiye ziyaretinde ilk gün İstanbul ve Ankara’da temaslarda bulunurken, ikinci günü ise İzmir’de geçirecek. Loscertales’in iki günlük çalışma ziyaretinin ilk durağı İstanbul olacak.

İlk toplantı İstanbul’da
Loscarteles ilk kez temaslarına İzmir’in dışında başka kentlerden başlıyor. BIE Genel Sekreteri ilk toplantısını 3 Mayıs 2012 günü EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener Başkanlığındaki Komite üyeleriyle yapacak. Toplantıda İzmir’in adaylık çalışmalarıyla ilgili bugüne kadar kaydettiği ilerlemeler ele alınacak. Vicente Gonzales Loscertales aynı gün öğlen saatleri arasında İstanbul Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Başbakanın kabulüne EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi M. Cahit KIRAÇ ile Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Ögener ve beraberindeki Yürütme komitesi üyeleri katılacak. Genel Sekreterin Türkiye ziyareti, aynı gün Ankara’da devam edecek. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından kabul edilecek BIE Genel Sekreterinin programı daha sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından kabulüyle devam edecek. Loscarteles bir sonraki günü İzmir’de geçirecek.

Haberin Devamı

İzmirlilerle özel yemek
BIE Genel SekretLoscertales İzmir’de Swissotel’de düzenlenecek akşam yemeğinde EXPO 2020 İZMİR Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Üyeleri ile İzmir’deki üniversite rektörleri ile bir araya gelecek.