Ege EXPO’da ibre Urla’dan yana

EXPO’da ibre Urla’dan yana

18.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Günay’ın, “İnciraltı yeterli değil” diyerek yeni yer aradıklarını açıklaması, Urla’nın yıldızını parlattı. Urla daha önce de gündeme gelmiş, Nazım İmar Planı’na “EXPO alanı” diye işlenmişti

EXPO’da ibre Urla’dan yana

Bugüne kadar EXPO alanı olarak gösterilen İnciraltı için, Bakan Ertuğrul Günay’ın “Başka yerler de düşünüyoruz” açıklaması, yeni tartışma yarattı. Expo’ya ilk defa 2015 yılı için aday olan İzmir’de çalışmalar 2006 yılı başında başladı. Büyükşehir Belediyesi aynı tarihlerde hazırladığı nazım imar planında, Urla’da Yüksek Teknoloji Enstitü’sü civarındaki alanı önerdi. Bu planlar 2006 yılı içinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Ancak Hükümet, Büyükşehir Belediyesi’nin bu önerisini dikkate almadı ve Expo’nun alanı olarak İnciraltı’nı seçti. Günay’ın, İnciraltı’nı ulaşım nedeni ile tercih etmediği açıklamalarından sonra gözler yeniden Urla’ya çevrildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, Bakan Günay’ın son açıklamasının ardından, konuyu Bakanla detaylı şekilde konuşacaklarını söyledi.

Haberin Devamı


Tatı: En uygun bölge Buca’da
İZMİR’in EXPO 2020’ye aday gösterilmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İnciraltı’nın EXPO için uygun bir alan olmadığını belirterek yer araştırması yapılmasını istediği haberleri Buca Belediye Başkanı Tatı’yı da harekete geçirdi. İsteklerini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ileteceklerini belirten Tatı, “Buca Kaynaklar bölgemizde EXPO için mükemmel potansiyelimiz var. İnciraltı’nda trafik açısından yaşanacak dezavantajlar Buca’da yok. Kaynaklar’dan Adnan Menderes Havalimanı’na 10 dakikalık bir mesafe var” dedi.


İnciraltı’ndan dönmeyin çağrısı
İnciraltı Bahçelerarası Koruma Derneği Başkanı Ekrem Şen, yeni fuar alanı arayışları ile ilgili olarak, “Artık işlerde sona geldi kimse başka bir şey düşünmesin. Yeni matruşkalar istemiyoruz” dedi.
Proje üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasına anlam veremediklerini ifade eden Şen, Bakan Günay’ın sözlerine şaşırdıklarını belirtti. Şen, “Planlarda artık son noktaya gelindi. EXPO ile İnciraltı planlaması bütünleşmiş bir durumda. Artık bu konudan vazgeçilmesi fikri çok anlamsız. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. EXPO ile ilgili ayrı bir yer düşünseler de buranın planlaması konusunun aksamaması gerekir” diye konuştu.