Ege Festival gibi bir 9 Eylül

Festival gibi bir 9 Eylül

02.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kentin düşman işgalinden kurtuluş gününü konser, bisiklet-buz pateni şenlikleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle k

Festival gibi bir 9 Eylül

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin düşman işgalinden kurtuluş gününü konser, bisiklet-buz pateni şenlikleri ve çeşitli kültürel etkinliklerle kutlayacak. 9 Eylül’ün bu yıl fuar ile çakışması, coşkuyu ikiye katlayacak.
İzmirli sevilen sanatçı Bengü ve Levent Yüksel’in sahne alacağı 9 Eylül kutlama konseri, İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaretçilerinin de izleyebilmesi amacıyla Kültürpark içinde düzenlenecek. Saat 21.30’da başlayacak olan konser, yeraltı otoparkının bulunduğu alanın üstünde gerçekleşecek.

Fener alayı da var
Cumhuriyet Meydanı’ndaki fener alayında, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun coşkusu yaşatılacak. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’ndan Kültürpark’taki konser alanına kadar sürecek. Gece, havai fişek gösterileriyle daha da aydınlanacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, kutlamalar kapsamında “Buz Pateni Şenliği”ne ev sahipliği yapacak. n İZMİR Milliyet

Sergiler, paneller
9 Eylül kutlamaları çerçevesinde birbirinden önemli sanatsal etkinlikler yapılacak. 5 Eylül Pazartesi günü, Vasıf Çınar Meydanı’nda “İzmir’de olmak İzmir’de yaşamak” konulu fotoğraf sergisi açılacak. Ardından İzmir Sanat’ta “9 Eylül’e doğru bir kent, 6 kitap” konulu söyleşi gerçekleştirilecek. 6 Eylül Salı günü, “İzmir ve Akdeniz Dünyası” konulu panel, akademisyenleri ve tarihçileri buluşturacak.

Haberin Devamı

Bisiklet şenliği
Kutlamalar kapsamında 7 Eylül günü İzmir Bisikletçiler Derneği ve Perşembe Bisikletçileri işbirliğinde bir “bisiklet turu” gerçekleştirilecek. Tur, saat 20.00’de Konak Saat Kulesi önünden başlayacak ve Tarihi Havagazı Fabrikası’nda noktalanacak. Bisikletçiler burada, saat 21.00’de başlayacak olan 3 Oscarlı “Sunset Bulvarı” isimli filmi hep birlikte izleyecek. Film gösterimi ücretsiz olacak.