Ege Festivaller kenti

Festivaller kenti

23.04.2018 - 00:03 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in gelecek haftadan itibaren başlatacağı festivallerle bahar renkli geçecek

Festivaller kenti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği birbirinden renkli festivallerle bahar ayları dolu dolu yaşanacak. İzmir, gelecek haftalarda Ege lezzetlerinin ünlüleri arasında yer alan enginar, Bayındırlı üreticileri dünya pazarlarına taşıyan çiçek ve Girit mutfağı ile İzmir’in simgelerinden boyoz gibi ürünleri tema alan festivallere ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Eğlenceli programlar

Büyükşehir, ‘Dünya Dans Günü’nü 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde kentin farklı noktalarında düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak. İzmir kahvaltılarının vazgeçilmezi ‘boyoz’, 29 Nisan’da tadına doyulamayacak bir festivalle damakta yine iz bırakacak. Yarımada’nın kalkınma stratejisinde önemli yer tutan ürünlerden enginarın tanıtılması amacıyla düzenlenen ‘4. Uluslararası Enginar Festivali’ yine Urla’da büyük bir heyecan yaratacak. Bayındır çiçekleri, Çiçek Festivali’yle 21. kez görücüye çıkacak.

Baharın müjdecisi Hıdırellez, 5 Mayıs akşamı Balkan müziğinin öncü isimlerinden Goran Bregoviç ile kutlanacak.

Büyükşehir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle düzenleyeceği Gençlik Festivali’yle bir kez daha gençlerin gönlüne taht kuracak. 5. Uluslararası Girit’ten Tire’ye Lezzet ve Kültür Festivali ise 29 Nisan Pazar günü Tire’nin Turgutlu Mahallesi’nde unutulmaya yüz tutmuş kültürü yaşatacak.