Ege ‘fuarizmir, en az 11 ay yaşayacak’

‘fuarizmir, en az 11 ay yaşayacak’

01.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘fuarizmir, en az 11 ay yaşayacak’

CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “fuarizmir’i en az 11 ay yaşatmayı amaçlıyoruz. Gerekirse özelleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası’nın (İZTO) meclis toplantısına katılan CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Kemeraltı Çarşısı’nda sorunları anlamak için tekerlekli sandalye kullanan sekreteri Nur Özgül’le birlikte dolaşacaklarını söyledi. İZTO’daki konuşmasında fuarizmir’e vurgu yapan Soyer, “Organizasyon, senenin en az 11 ayı mutlaka yaşamalı. Gerekirse özelleştireceğiz, profesyonellerden hizmet alacağız, ne gerekiyorsa yapacağız ama 11 ay fuar yaşayacak” diye konuştu.

Soyer, seçilmesi halinde nisan-mayıs aylarında İZTO bünyesindeki 79 meslek komitesini, Büyükşehir’in ilgili bürokratları ve Ticaret Odası’nın ilgili çalışanlarıyla toplantı dizisine davet edeceğini belirtti, 70 meslek komitesinin tamamıyla bizzat oturup konuşmak istiyorum. Sonrasında bir irtibat masasını kuracağız” dedi.

Haberin Devamı

‘EXPO’ya aday olacağız’

EXPO’ya yeniden aday olacaklarını vurgulayan Soyer, İzmir’in aynı zamanda Avrupa’nın kültür başkenti ve Avrupa’nın gençlik başkenti olacağını söyledi. Soyer, uluslararası spor organizasyonlarının tamamına talip olacaklarını, Kültürpark’ı festivallerle yaşatacaklarını kaydetti. Kemeraltı’nın dünyanın en büyük, en güzel, en eski açık hava alışveriş merkezi olduğunu belirten Soyer, Kemeraltı’nda su baskınına, yamuk yumuk asfalta asla tahammülümüz yok. Bunları düzelteceğiz. Kemeraltı’nı yükseltirsek İzmir’i yükseltiriz. Kemeraltı’na elimizden ne geliyorsa onu yapmalıyız. Eski elektrik fabrikasını satın alacağız. Orayı bir vaha yapacağız. İstanbul’da sinema endüstrisi tıkandı. Belediye olarak çare üretirsek o endüstriyi buraya çekeceğiz. Müzik endüstrisi de aynı şekilde. Orada bir sinema, müzik endüstrisinin konumlandığını hayal edin” dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, “Ekonomideki yapısal reformların sonuçları için çaba göstereceğimiz 2019’un ikinci çeyreğinde, hepimize üretim ve ihracat için işlerimize var gücümüzle sarılma sorumluluğu düşüyor” vurgusunu yaptı. - UMUT KARAKOYUN DHA