01.11.2025 - 00:01 | Son Güncellenme:
İzmir ve Ege Bölgesi’nin mutfak kültürünü tanıtmak ve gastronomik değerleri ön plana çıkarmak amacıyla düzenlenen İzmir GastroFest, sekizinci kez kapılarını açıyor. Bu yıl “Yemek ve Sanat” temasıyla gerçekleştirilecek festival, doğanın sunduğu ürünlerin renk, şekil ve dokularının sanatsal ifade ile birleşimini keşfetmeye odaklanıyor. Yarın Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenecek etkinlik kapsamında Türkiye’nin önde gelen şefleri ile söyleşiler, atölye çalışmaları, yerel üreticilerle buluşmalar ve restoran stantlarında yemek tadımları gerçekleştirilecek. Ayrıca sinema, resim, enstalasyon, tasarım ve mimari alanında üretim yapan sanatçılar ile gastronomi tutkunları bir araya gelerek doğa, yemek ve sanat ilişkisini tartışma fırsatı bulacak.
Önemli şefler katılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Pepsi, İstinyepark İzmir, Öztiryakiler, En Hotel, Usla Akademi ve Barilla gibi markaların katkılarıyla düzenlenen festivalin proje partneri ITALTUR M.I.C.E. olurken, festivalde Ahmet Güneştekin, Danilo Zanna, Ömür Akkor, Seray Kumbasar ve Michael Wolf gibi önemli şef ve konuşmacılar yer alacak. Festivalin Düzenleme Kurulu Başkanı Hande Arslanalp, “Her yıl güçlenerek büyüyen İzmir GastroFest’in sekizincisinde yeniden bir araya geleceğiz” dedi. Festival biletleri Biletix ve Bubilet üzerinden temin edilebiliyor.