Ege Gastronomi eğitiminin malzemeleri Koç’tan

Gastronomi eğitiminin malzemeleri Koç’tan

18.08.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarını sürdürdüğü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne duayen iş insanı Rahmi Koç’tan ekipman desteği geldi

Gastronomi eğitiminin malzemeleri Koç’tan

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü kuruluş çalışmaları hızla devam ediyor. İnşaat, bakım ve onarım işleri devam ederken, eğitim ve uygulama mutfağının tüm malzemeleri ve ekipmanları iş insanı Rahmi Koç tarafından sağlandı.

Haberin Devamı

Gastronomi’nin merkezi olacak

Tüm eğitim materyallerini en son teknoloji ile üniversiteye kazandıran Koç’a teşekkürlerini ileten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çeşme’yi gastronomi eğitiminin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ekim ayı içerisinde açılışı yapılacak eğitim mutfağı ile Türkiye’nin önemli Turizm merkezi Çeşme’de, Gastronomi Turizmini destekleyecek çeşitli etkinlikler de planlıyoruz” dedi.

Türkiye’de ilk 5’e girdi

Öte yandan ShanghaiRanking, 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU)- 2021’de Ege Üniversitesi, Türkiye’de 5’inci sıraya yerleşti. Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği alanında da dünyada ilk 200’e girmeyi başardı.

Başarılı sonucu değerlendiren Budak, “Türkiye’de bir ilki başararak YÖKAK’tan 5 yıl süre ile tam Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanan üniversitemiz, araştırma üniversitesi olma hedefine ulaşmak için de gün sayıyor. Öğrencilerin görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında önemli bir sıçrama yaparak 4’üncü sıraya yükselen üniversitemiz yeni akademik dönemde de başarı trendini zirveye taşımak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Öğrencilere aşı çağrısı’

Öte yandan Budak, EÜ’de 11 Ekim tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim öncesi öğrencilere “Aşı olun” çağrısı yaptı. Yüz yüze eğitim öncesi öğrencilere aşılanmanın önemini anlatmak için ‘Aşı Ol’ kampanyası başlattıklarını aktaran Budak, “Hazırlattığımız kamu spotları ve bilgilendirme mesajlarını sosyal medya başta olmak üzere çeşitli iletişim  yollarıyla öğrencilerimize ulaştırarak aşının bu süreçteki önemini anlatacağız. Kampanyamızı şimdiden başlattık ki aşı olmayan öğrencilerimiz bir an önce aşılarını olsunlar ve kampüse bağışıklık kazanarak gelsinler. Sınıfta bir öğrenci aşılanmadığı durumda virüsün diğer öğrencilerimize de bulaşma riski var. Öğrencilerle kampüste buluşup kucaklaşmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı. l AA