Ege Geleceğin bilgisayar dâhileri

Geleceğin bilgisayar dâhileri

07.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Balçova Belediyesi ve bir grup gönüllü eğitmenin girişimleriyle ücretsiz olarak ilçedeki çocuklara yazılım teknolojisi robotik kodlama kursu verilmeye başlandı.

Geleceğin bilgisayar dâhileri

Balçova Belediyesi ve bir grup gönüllü eğitmenin girişimleriyle ücretsiz olarak ilçedeki çocuklara yazılım teknolojisi robotik kodlama kursu verilmeye başlandı. Belediye tarafından altyapısı ve teknolojik donanımları oluşturulan dershanede 30 çocuk robotik kodlama dersi görüyor. İlköğretim 3 ve 4’üncü sınıflarda okuyan minikler, robotik kodlamanın yanı sıra yaratıcı düşünme, takım çalışması, kendini ifade edebilme, pozitif düşüne gibi konularda eğitim alıyor.

Haberin Devamı

‘Hepsini kutluyorum’

Hafta sonu hem çocukların derslerine katılan hem de merkezin açılışını yapan Başkan Fatma Çalkaya, “Biz gelişen dünyada söz sahibi olmak istiyorsak teknolojiyi sadece kullanan değil geliştiren bir toplum olmalıyız. Maalesef eğitim sistemimiz buna uygun değil. Şu anki müfredatımız analitik düşünceyi, takım çalışmasını, problem çözme yöntemlerini öğretemiyor. Biz bu nedenle çocuklarımıza burada bu eğitimleri vereceğiz. İki haftalık eğitimle içerde kod yazmaya başlamışlar, hepsini kutluyorum” dedi.