Ege Geliyorlar

Geliyorlar

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir derbisinde Altay’ı 3-1 ile geçen Altınordu, son 5 maçtan 13 puan çıkardı ve yükselişini sürdürdü. Kırmızı lacivertlilerde genç yıldız Enis bu sezon 8. golünü atıp dikkatleri yine üzerine çekti, kaleci Emirhan Emir ile profesyonel sözleşme imzalayan camia, Türk futboluna bir ismi daha kazandırdı

Geliyorlar

TFF 1. Lig’de Altınordu derbide Altay’ı 3-1’lik skorla mağlup edip yenilmezlik serisini 5 maça çıkarırken Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, çok önemli bir galibiyet aldıklarını vurguladı, "Çok şey kazandık” dedi. Puan cetvelinde maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldiklerini belirten Eroğlu, “Sadece bir maç kazanmadık. Yükseliş ivmemizi devam ettirdik. İkili averajda rakibimizin önüne geçtik, tempoyu yükselttikçe neleri başarabileceğimiz gördük ve dört maçlık serimizi beş maça çıkardık” dedi.
9 sezondur aralıksız 300’ün üzerinde maça takımın başında çıkarak rekor kıran Eroğlu, “Yabancı oyuncu bizim kulüpten içeri giremez. Öz kaynak futbolcularımızı hem yetiştiriyor hem de yarıştırıyoruz” diye konuştu. Altınordu’nun geleceği ile ilgili samimi açıklamalarda bulunan Eroğlu, “Başkanımız Seyit Mehmet Özkan ile 2007’den beri birlikte çalışıyoruz. 3. ligden geldiğimiz bugünkü nokta çok iyi. Dışarıdan göründüğünde de insanların; teknik direktör ve kulüp olarak örnek gösterdiği bir durumdayız. 9 yıl geride kaldı ama ilk yılki heyecanım devam ediyor. Alex Ferguson 26 yıl Manchester United takımını çalıştırdı. Mehmet Bey, benim de Türkiye’nin Ferguson’u olmamı istiyor. Bunca yıldır Altınordu çatısı olmaktan çok mutluyum” dedi.
“Sistem kulübüyüz”
Altınordu’nun, Türk gençlerine önem verdiğini, onlara iyi şartlar sağlanırsa, uluslararası düzeyde başarı sağlayabileceği bir kulüp olduklarını anlatan Eroğlu, “Yetiştiricilik kimliğimiz ön planda. Çok Türk genci var, önemli olan o çocuklara güzel olanaklar sağlanması, iyi tesisler kurulması gelişimlerine katkı sağlaması. Kulübümüzün misyonu; disiplinli, planlı çalışmak. Futbolda ekonomik krizden kaynaklı birçok kulüp, bizim sistemimize dönecek ve bunu ilk önce sağlayanlar başarıyı elde edecek” diye konuştu.
“Avrupa bize hayran”
Tesisleşme konusunda çok iyi durumda olduklarını aktaran deneyimli teknik adam, “9 yılda 25 sahamız oldu. Özel çalışma alanlarımız, suni çim, doğal çim sahalarımız mevcut. Avrupa’dan gelen kulüp temsilcileri, tesislerimizi gördüklerinde hayran kalıyor. Akademimizdeki çocukların konaklaması, eğitimleri, beslenmesi çok önemli. Otel konforunda odalarda kalıyorlar, yemeklerinde kalori hesabı yapılıyor” açıklamasında bulundu.
“Hedefimiz Avrupa”
Avrupa kupalarında oynamak gibi uzun vadeli hedefleri olduğunu belirten Eroğlu, “Altınordu öz kaynak anlamında Avrupa’da çok tanınan bir kulüp. Hedefimizde Süper Lig’den sonra Avrupa kupalarında oynamak var” şeklinde konuştu.