Ege Genç girişimciye 200 bin lira!

Genç girişimciye 200 bin lira!

18.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi ile ODTÜ Teknokent işbirliğinde yürütülen programla yeşil büyüme konusunda proje üreten gençlere hibe desteği verilecek

Genç girişimciye 200 bin lira

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı (TÜBİTAK BiGG) Yeşil Büyüme Çağrısı’na başvurular devam ediyor. BİGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluşları arasında yer alan Yaşar Üniversitesi, ODTÜ Teknokent işbirliği ile hayata geçirdiği T-BİGGY de ‘yeşil büyüme’ konusunu içeren iş fikri olan genç girişimcileri arıyor. 25 Ekim’e kadar programa başvuracak olan girişimcilerin uygun bulunan iş fikirlerinin hayata geçmesi için karşılıksız 200 bin liralık destek verilecek.
Gençler, başvuruları kabul edildiği andan itibaren girişimcilik seminerleri ile eğitimlerine katılma hakkı kazanacak, TÜBİTAK’tan hibe almak için hazırlanacak. Çağrı kapsamında; iklim değişikliği, çevre ve biyoçeşitlilik: karbon salımı ve sera gazı emisyonlarının düzenlenmesi amacına katkı sunacak çalışmalar, temiz ve döngüsel ekonomi, temiz, erişilebilir ve güvenli enerji arzı, yeşil ve sürdürülebilir tarım ile sürdürülebilir akıllı ulaşım alanları yer alıyor. Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Necip Özbey ve T-BİGGY Proje Yürütücüsü Begüm Merih, programın geçen üç döneminde gönderdikleri projelerden 12’sinin toplam 2 milyon 400 bin lira hibe desteği kazandığını kaydetti.