Ege Girişimcilik gurusundan tüyolar

Girişimcilik gurusundan tüyolar

04.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü girişimcilik gurusu, İsrailli Oren Simanian, İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) davetiyle kente geldi. İTO Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesini de yerinde inceleyen Simanian, iki günlük program boyunca girişimcilik ekosisteminin bütün paydaşlarıyla temas kurdu.

Girişimcilik gurusundan tüyolar

İlk gün Girişimcilik Ekosistem Çalıştayı ve sonundaki workshop ile İzmiri mercek altına alacağı veriler elde eden Simanian, ikinci gününde ise İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bilimpark, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Origin Co Working EGİAD Melek Yatırımcıları ile bir araya geldi. İzmirin girişimcilik potansiyelinden çok etkilendiğini belirten Simanian, rekabet düzeyinin yerel değil ulusal seviyede olması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Yabancı semaye vurgusu

Yenilikçilik ve girişimcilik için öncelikle üniversitelere önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Simanian, “Yurtdışına giden girişimcilerin kenti temsil etmesi ve bir gün ülkeye geri dönmesi için her zaman ilişki halinde kalın. Öte yandan ülkenize gelen büyük şirketler için yeni yetenekler yetiştirin. İş hayatı ile girişimci programları da birbirine bağlı olmalı. Ayrıca İzmir için bir yabancı sermaye akışı sistemi kurmalıyız. Vergi alınırsa, bürokrasi çok olursa kaçarlar. Yatırımcıyı özendirmeliyiz. Onların gelmesi katma değer yaratır, yeni teknoloji getirir. Şirket kapanıyorsa yenisi açılır, önemli olan girişimcilik ruhudur” diye konuştu.