Ege Girişimcilik ve eğitim kol kola

Girişimcilik ve eğitim kol kola

23.12.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde Dokuz Eylül Üniversitesi 16’ncı, Yaşar Üniversitesi de 23’üncü sırada yer aldı

Girişimcilik ve eğitim kol kola

TÜBİTAK öncülüğünde 287 kurumun katkısyla hazırlanan, üniversitelerin girişimcilik ile yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı “2021 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sonuçları açıklandı. 50 üniversitenin yer aldığı listede İzmir’den Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Yaşar Üniversitesi listenin üst sıralarında yer buldu.

Haberin Devamı

51.81 puanla 16’ncı sıraya yerleşen DEÜ, Öğrenci/Mezun Firmalarının Net Satış Geliri sıralamasında da 100 puanla zirveye çıktı. Ege Bölgesi’nde ise ilk 3’e girdi. 2016 yılından bu yana listede yer bulan Yaşar Üniversitesi de, 44,79 puanla geçen yıla göre 20 sıra yükselerek 23’üncü oldu. Vakıf üniversiteleri arasında ise 5’inci sırada yer aldı.

Ülkeye katkısı büyük

“Sıralamada elde ettiğimiz bu sonuç; yeni iş fikirlerinin ortaya çıkmasında ve hayata geçirilmesinde üniversitemizin ülkemize sağladığı katkıyı ortaya koyuyor” diyen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bilimi temel alan araştırmalara öncelik veriyor, girişimcilerimizi yaptığımız işbirlikleriyle cesaretlendiriyoruz. DEPARK ve DETTO gibi kurumlarımızla girişimci adaylarımızın akademik danışmanlık almasına, üniversitemizin araştırma altyapısından faydalanmasına yardımcı oluyor; fikri mülkiyet haklarının korunması noktasında destekte bulunuyoruz. Her çalışmanın yerli üretim anlayışına hizmet ettiğinin farkında olarak bu alanda faaliyet gösteren gençlerimizi, akademisyen ve araştırmacılarımızı destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin beş yıl içinde ilk 10’u zorlamak olduğunu dile getiren Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de, “Proje Destek Ofisi, Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi ve Minerva Kuluçka Merkezimizin başarıda katkıları büyük. Birçok girişimciye TÜBİTAK BİGG program uygulayıcısı olarak da destek oluyoruz. İzmir’in girişimcilik ekosistemini geliştirmek, kentin sorunlarına girişimciler ile birlikte sürdürülebilir çözümler geliştirmek amacıyla birçok kurumla işbirliği içindeyiz. Kuzey İzmir TEKMER’in kurucuları arasında yer alıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Listede İzmir’den toplam beş üniversite yer aldı. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi 9’uncu, Ege Üniversitesi 14’üncü ve İzmir Ekonomi Üniversitesi de 42’nci sırada yer buldu.

Ege Bölgesi’nden listeye giren diğer iki kurum ise 37’nci sıradan Pamukkale Üniversitesi ile 45’inci sıradan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi oldu.