Ege ‘Girişimcinin ilk tercihi olmalıyız’

‘Girişimcinin ilk tercihi olmalıyız’

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Girişimcinin ilk tercihi olmalıyız’

Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’le bir araya gelen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, altı başlıkta 80 tespitin yer aldığı dosyayı sundu; marka kent olma yolundaki çalışmalara önemli katkı koyacaklarını belirtti

Haberin Devamı

Yerel seçim çalışmalarında Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) üyelerine, her ay bir araya gelip kentin sorunlarını masaya yatırma sözü veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk toplantıyı gerçekleştirdi. EGİAD üyelerinin; Kent Ulaşımı, Kent Altyapısı, Çevresel Sürdürülebilirlik, Ticaretin Sürdürülebilirliği, Yapılaşma ve Şehir Estetiği, Marka Şehir İzmir olmak üzere 6 ana başlık altında 80 tespit, çözüm önerisi ve beklentilerinin yer aldığı dosya, Başkan Soyer’e teslim edildi. Kent yönetiminde EGİAD gibi önemli STK’larla birlikte hareket edeceğini ifade eden Başkan Soyer, bir sonraki görüşmeye kadar dosyayı inceleyeceğini belirtti.

‘Değer katmak istiyoruz’

Başkan Soyer’e İzmir’e ilişkin projeleri hakkında bilgi veren EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “Kentin girişimcilik merkezi olması hedefiyle uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda kurulması planlan şehir fonunda yer almak istiyoruz. Kurumumuzun hem bilgi birikimi ve tecrübesi, hem de melek yatırımcı portföyü ile değer katacağına inanıyoruz. İzmir’de önemli ve etkin bir teknoloji-inovasyon merkezi oluşturulmasında aktif rol almak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni rapor hazırlanıyor

Kentin kültürel ve sosyal açıdan önemli noktalarının düzenlenmesi ve doğru değerlendirilebilmesi amacıyla EGİAD tarafından Kemeraltı, Kordon ve Kıyı Düzenlemesi, Kültürpark, Ekonomik ve Demografik Göstergelerle İzmir, Mercer İzmir-İstanbul Yaşam Maliyeti ve Yaşam Kalitesi Ücret Araştırması başlıklarıyla bir dizi rapor yayınladıklarını ifade eden Aslan, “Marka Şehir İzmir başlıklı yeni raporumuzu 2020 mart ayında gerçekleştirmeyi planladığımız ‘Uluslararası Marka Zirvesi’nde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.