Ege Gizli yeteneklere Büyükşehir desteği

Gizli yeteneklere Büyükşehir desteği

14.12.2021 - 00:30 | Son Güncellenme:

Müziğe ilgisi olan çocukları sanat eğitimiyle buluşturan Küçük Eller Projesi’ne katkı veren İzmir Büyükşehir, kırsal mahallelere müzik enstrümanı sağladı

Gizli yeteneklere Büyükşehir desteği

Maddi imkansızlıklar nedeni enstrüman ve müzik eğitimi alamayan köy çocukları “Küçük Eller Projesi” ile hayallerine kavuştu. Müzik eğitmeni ve ses sanatçısı Yılmaz Demirtaş tarafından başlatılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile yürütülen proje Bornova Yakaköy ve Kemalpaşa Vişneli köylerinde 7 ile 18 yaş arasındaki 60 çocuğa ulaştı. Gönüllü sanatçıların da desteği ile gizli yetenekler; bağlama, gitar, kabak kemane, keman gibi enstrümanları kısa sürede çalmaya başladı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden Demirtaş, “Bu projeyle hem kültürel değerlerimize sahip çıkmak hem de köylerde yaşayan çocuklarımızın müzik eğitimi almalarını sağlamak istiyoruz. Çocuklar kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor, tüm vakitlerini ekranların başında internette harcamıyor. Hem kendilerini hem yeteneklerini keşfediyorlar” dedi.

‘İkinci evimiz oldu’

Minikler ise, hayallerinin gerçek olduğunu dile getirdi. “Burası ikinci evimiz” diyen çocuklar, şarkı söyleyince çok iyi hissettiklerini, evde anne babalarına sık sık konser verdiklerini anlattı.