Ege Gönlümüzün şampiyonu

Gönlümüzün şampiyonu

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sezona bir üst lig parolasıyla başlayan Menemenspor, evinde ağırladığı Pendikspor engelini de aştı. Sarı lacivertli ekibi değerlendiren usta kalemlerimiz, “Artık sadece 270 dakika kaldı. TFF 1. Lig sizi bekliyor” dedi

Gönlümüzün şampiyonu

Bülent Buda: Yanılmıyorsam, yaklaşık 3 sezondur yarışı sıralamanın üstünde sürdürüyorlar, lakin Play Off’lardan dönüyorlar. Demek ki Play Off’lar yaramıyor, iyi gelmiyor. Bu sefer ilk kez direkt çıkmanın yani şampiyon olmanın yakınına geldiler. Kalan maçlar ile puan farklarına baktığımızda eğer bir kaza olmazsa “Bu yıl bu iş bitti, başardık” diyebilecekleri yerdeler. Fazla heyecan yapmadan, zihinsel odaklanmayı zirveye taşıyarak, bu kez şampiyonluk Menemen’e gelecek başka yolu yok. Kuşkusuz onu da genç adamlar başaracak. Hepimiz, heyecanla, coşkuyla mutlu sonu bekliyoruz.
Fatih Tanfer: Menemenspor, Pendikspor’dan aldığı galibiyetle puanını 63’e çıkardı. İkinci Karagümrük’ün 5 puan önünde ve son 3 maça giriliyor. Bence bu saatten itibaren rakibi Karagümrük. İkili averajla da onunda önünde. Elbette ki Tuzla-Manisa BŞB maçındaki beraberlik büyük bir avantaj getirdi. Ancak kalan 3 maçta son derece zor maçlar. Deplasmanda Bandırma ve Konya Anadolu. Evinde ise Şanlıurfaspor. Şampiyonluk istiyorsa kalan son 3 maçta bu avantajı kaçırmamalıdır. Sevindirici olan son maçta görüldüğü gibi kadro istikrarının olumlu sonuçlarını izliyoruz. Disiplinli oynuyorlar. Artık inançta en üst düzeye çıkmalı.
Mehmet Demirtaş: O sene bu sene diye diye sona yaklaştık. Sezon başında şampiyonluk parolasıyla çıktığı bu yolda Menemenspor’un bizlerde artık bu sene bu ligde misafir olduklarını gelecek yıl TFF 1. Lig’de olacaklarına inancımız tamdı. Bu düşüncelerimiz elbette temenni ile birlikte öncelikle Tahir Şahin Başkan önderliğindeki yönetimi, teknik kadrosu ve de yapılan nokta transferler ile zengin kadrosunu bildiğimizden dolayıydı. Zaman zaman denizleri geçip derelerde boğuldukları da olmadı değil. Ancak Menemenspor kenetlenmesini bildi ve şampiyonluğu sonuna kadar istedi. Geriye sadece 270 dakika kaldı. Artık Menemenli’yiz diyen Menemenspor’un geleceği için kenetlenmesi gerekiyor. Unutulmasın ki TFF 1. Lig’e çıkmasıyla Menemen’in marka değeri de artacaktır. Zaman hesaplaşma değil birlik, beraberlik ve de kenetlenme zamanı. Haydi gönüllerin şampiyonları. Geriye bakmak yok. 3 maç 9 puan el ele TFF 1. Lig’e.

Haberin Devamı

Haydi Manisa BŞB sıra sende

Bülent Buda: Hiç geriye bakmadan, sorgulamadan gelinen aşama başarıdır. Manisa Büyükşehir Belediyespor takır takır oynayarak, kentin Süper Toto 1. Lig’deki duyumsanan eksikliğini giderebilir. Seçenekli, iyi bir futbolcu grubu, çalışkan bir teknik birim ve takımın koşullarını üst düzeyde tutmak için büyük çaba gösteren başkan ile arkadaşları. Bugünlerde teknik analizler, ayrıntılı maç yorumları sıkıcı olur. Onlar iyi bir takım ve de bir üst ligi çok istiyorlar. İstedikleri de olacak.
Fatih Tanfer: Tuzlaspor karşısında berabere kalarak Menemen’in 8 puan gerisinde olduğu bir gerçek. Bunun da açılımı, Spor Toto 1. Lig’e direkt olarak çıkma şansının kalmadığıdır. Hedef artık Play Off maçları olacaktır. Manisa BŞB öncelikle çok koşup, mücadele eden bir takım. Teknik becerisi yüksek oyunculara sahip. Kısacası bu ligin en güçlü takımıdır. Ancak futbolun içinde bunlar var.
Mehmet Demirtaş: Zorlu bir yarışın içindeler. Rakipleri ile üst üste karşılaştılar. Bu karşılaşmalardan yara almadan da kurtuldular. Menemen karşısında alınan farklı galibiyet, Tuzla karşısında oynanacak olan oyunun da habercisiydi. Yine üst düzey mücadele ortaya koydular ama 1 puanla yetindiler. Play Off ve zirve yarışını kopmadan sürdüreceklerine eminim. Çok istekli ve güçlü bir takım. Bir üst lige de çok yakışacaklar.

Haberin Devamı

Başaracaklar!

Bülent Buda: Öyle gelişmelere bakıp, söz olsun niyetine yapılan övgü değil yazdıklarımız. Koşulları bilen, farkında olan insanlarız. Futboldan da biraz anlarız. Karşıyaka’nın genç adamları çok başarılı. Teknik birim, yönetimle sevindirci bir süreçten geçiyorlar. Futbolcuların oyun alanındaki devinimlerini gözleyerek bu takım vazgeçmezse, zorlarsa Play Off’a kalır dedik. Falcı değiliz elbette. Gözlemliyoruz, izlediklerimizden sonuç, tahmin çıkarıyoruz hepsi o kadar.
Fatih Tanfer: Karşıyaka gerçekten zoru başarıyor. Ah bir de Bergama yenilgisi olmasaydı, Play Off’u bugünden garantilemiştir. 46 puanı var iki maçı deplasmanda biri evinde. Rakipleri Altındağ BLD 48, Kızılcabölükspor’un 49 puanı var. Nefes kesen 3 hafta olacak. Karşıyaka bu başarıyı neden elde etti dersek oyun anlamında pozitif oynuyor, takım oyunu büyük disiplin içerisinde, maçın her anında reaksiyon gösteriyor. Taktiksel açıdan etkililer. Hırslı ve mücadele güçleri üst düzeyde. Kısacası gurur verecek bir takım. Bundan sonra ne olur, Play Off’a çıkabilir mi? Onu bilmem ama bildiğim son düdüğe kadar Play Off yarışının içerisinde olacağıdır.
Mehmet Demirtaş: Bana kalırsa Karşıyaka baştan sona bir alkışı ve tebriği hak ediyor. Üst düzey bir performans sergiliyor ve rakip tanımadan yollarına bakıyorlar. Keşke Bergama ve Pazarspor karşısında da o puan kayıpları yaşanmasaydı. Futbolda dün yok bugün var kavramı tam olarak Karşıyaka için var gibi. Resmen Play Off’u tırnaklarıyla kazıya kazıya hak ediyorlar. Umarım bu yarıştan hiç kopmazlar. Yarışın sonunda gülen taraf olurlar.

Haberin Devamı

Son 270 dakika

Bülent Buda: Öyle ya da böyle ama ille de Play Off’ta yarışmadan doğrudan şampiyonluk çok güzel olacak, yakışacak bu takıma. Nitelikli bir takım Nazilli Belediyespor. Şampiyonluğu da hakediyorlar. Hiç vazgeçmeden, son maçın son düdüğüne kadar isteyerek, yarışarak bu iş olacak, başarılacak. Nazilli Belediyespor, her koşulda bir üst lige çıkacak.
Fatih Tanfer: Nazilli BLD. nefes nefese geçen şampiyonluk yarışında Yomraspor’a karşı aldığı 5 gollü galibiyetle iddiasını korudu. Attığı 3 golle Yasin Dülger yine takımın gol silahı olduğunu gösterdi. Nazilli Belediyespor doğru oynuyor, öncelikle topa sahip oluyor, takım halinde doğru pozisyon alıyorlar. Hızlı oynuyorlar ve en önemlisi güçlüler. Bu hafta rakibi Büyükçekmece, inanılmaz zor bir maç olacak. 3 puanla dönerse büyük ihtimalle şampiyonlukla buluşacak. Büyükçekmece yenilirse kümede kalma mücadelesinde büyük yara alacak. Nefeslerin tutulduğu bir hafta olacak.
Mehmet Demirtaş: Yenilmezlik serisi 24’e çıktı. Öncelikle bu başarısından dolayı Nazilli Belediyespor’u kutlarım. Sonrasında ise son olarak Yomraspor karşısında aldıkları 5 gollü galibiyet adına. Resmen Hekimoğlu Trabzon kaçıyor, Naz Naz kovalıyor. İşi Play Off’a bırakmak istemedikleri gayet net bir şekilde ortada. Sakın bu yarışı bırakmayın, sakın geri adım atmayın. Yolun sonunda bir üst lig ve kupa var ve sizi bekliyor.

Haberin Devamı

Tirespor geliyor

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bu yıl Ege’de patlama bekliyoruz. Bir üst lige çıkan takımların sayısıyla şımarmak istiyoruz. Tirespor’da onlardan biri. O harika stada futbol sevdalısı yöreye şampiyonluk yakışır. Maçların yorumunu gelinen aşamada uzatmayı, gereksiz buluyorum. Maç maç giderek, kazanarak, şampiyonluk türküleri söyleyerek Tireli futbolseveri coşkuya, övgüye taşıyalım. Bunu da elbette futbolcular gerçekleştirecek
Fatih Tanfer: Tirespor bu hafta aldığı galibiyetle puanını 53’e çıkardı ve Play Off’u garantiledi. Rakip deplasmanda Hekimoğlu. Çok zor ama puan alması zor değil. Tirespor, bütün hazırlıklarını artık mayıs ayında başlayacak Play Off maçlarına göre yapmalıdır. Yolun açık olsun....
Mehmet Demirtaş: Zor günler geride kaldı. Şimdi önlerinde daha çok ciddiyet gerektiren bir yol var. Play Off’u garantilemeleri onları kesinlikle rehavete sevketmemeli. Önlerindeki maç çok kritik ve ligin kaderini etkileyecek cinsten. Tire’yi sevindirmek için tempoyu sürdürmeliler. Haydi Tire direkt olmadı, Play Off’tan başar.

İçimiz kan ağlıyor

Bülent Buda: Çırpınan, didinen, sorunları toparlamak için özveriyle çalışan başkana karşın bir türlü devamlılık (kazanmada) yaşama geçirilemedi. Geride bıraktığımız özlemle andığımız o güzel yılları yaşamış bir futbolsever olarak canım çok sıkılıyor ve çok üzgünüm.
Mehmet Demirtaş: 2010-2011 sezonunun ardından hızla uçuruma giden Bucaspor. Dile kolay 91 senelik koca bir çınar. Baktığımız zaman 4-5 yıllık kulüpler Süper Lig’de mücadele ederken böylesine köklü kulüplerin birer birer yok olması, kaderine terkedilmesi insanın içini acıtıyor. 2010 yılında Süper Lig’de bir çok yabancı futbolcuyu kadrosuna katıp maddi olarak yıpranan sarı lacivertliler her sene bir alt lige düştü. Bu başarısızlıkların ana kaynağı elbetteki basiretsiz ve de kötü yönetimlerin eseri. Tam 28 yıl sonra 3. Lig’e dönen Bucaspor bu yıl da maalesef transfer yasağı ve puan silme cezaları nedeniyle adeta kaderine terkedildi. Sonunda bir yiğit çıktı ve kulübe sahip çıktı. Gecesini gündüzüne kattı tam 28 futbolcudan transferin önündeki engelleri kaldırabilmek adına muvafakatname aldı. Transfer döneminin kapanmasına saatler kala transferin önünü açmayı başardı. Genç Başkan Cihan Aktaş kulübü devraldığında tesislerde elektrik yok, su yoktu. Oyuncuların beslenebilmesi için gıda dahi yoktu. Tam bir yokluk. Ancak kirli eller bu başkana sahip çıkacağına destek vereceğine bir türlü Bucaspor’un yakasını bırakmadı, onu yalnız bıraktı. Birileri Bucaspor’un başarısını istemiyor destek olacağına altını kazıyor yok olmasını istiyordu. Tüm sorunları tek başına sırtlanan başkan yalnızlığa mahkum edildi. Sonuç mu? Mucize gerek. Geriye sadece 3 maç kaldı. Kalan maçların hepsini kazansa bile üstündeki rakiplerinin de puan kaybetmesini bekleyecek. Çıkmadık candan umut kesilmezmiş. Umut ediyorum ki bir mucize olur ve de Bucaspor bu sene kümede kalır Cihan Başkan’ın da mücadelesi boşa gitmez.