Ege Gördes’e 49 milyonluk yatırım

Gördes’e 49 milyonluk yatırım

06.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü yatırımlar ile ilçelerin kaderini değiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Gördes’e yapılan 49 milyon liralık yatırım ile ile yıllardır süren altyapı sorunlarına son verildi.

Gördes’e 49 milyonluk yatırım

İnşa edilen atıksu arıtma tesisi ile daha temiz bir çevreye imza atıldı. İlçede içme suyu depolarının bakım onarımından yeni su kaynaklarına, dere temizlik ve ıslah çalışmalarına kadar birçok çalışma yapıldı.

Haberin Devamı

Doğal kaynak suyu hattı

Yeni projelere Gördeslilerin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bütünüyle kalkınmış bir Manisa için ilçe ayrımı yapmadan önemli yatırımlar yapıyoruz. Gelecek nesillerimize, çocuklarımıza altyapıları tamamlanmış, daha yaşanabilir yerleşim yerleri bırakmak önceliklerimiz arasında. Bunun için projelerimizi hazırlıyor ve uyguluyoruz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımız ortada. Projelerimiz ile hemşerilerimizin yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan, Gördes ilçe merkezinin su kapasitesini artırmak için üst kotlardaki kırsal bölgelerden ilçe merkezine doğal kaynak suyu bağlantısı döşenecek. Dünya Bankası Kredisi ile yapılacak olan projenin fizibilite ihalesi tamamlandı.