Ege Günay turizmde hedefi yükseltti

Günay turizmde hedefi yükseltti

29.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle “Turizm Türkiye’de 4 Mevsim” temalı gece TRT Belgesel kanalı ve TRT Müzik Kanalı’ndan canlı yayın eşliğinde Kaya Termal Otel’de gerçekleşti.

Günay turizmde hedefi yükseltti

Gecede düzenlenen panelde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “İnternet kullanımınde ilk onda olan Türkiye turizmde de ilk ona girecek” dedi. Bakan Günay, Türkiye’nin, Cumhuriyetin 100. yılında 2023 vizyonuyla dünyada ilk 10 ülke arasında girmesini hedeflediklerini belirterek, bunun şu anda turizmde başarıldığını söyledi. Yıl sonunda 30 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlamış olacaklarını söyleyen Günay, “Turizm gelirimiz de resmi rakamlardan yüksek. Cari açığın önemli bölümü turizmden kapanıyor. Ama turizmi sadece deniz ve kum olarak görmemek lazım. Özellikle de Güneydoğu Bölgesi kültür turizminin ana bölgesi olabilir. Ama önce terör lanetinin bitmesi gerekir” dedi.

TRT’nin İzmirli’si 3 yaşında
Üçüncü yılını kutlayan TRT Belgesel kanalında gerçekleşen yeni proje “Turizm Türkiye’de 4 Mevsim” temalı gecenin kutlamasına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve RTÜK Başkanı Davut Dursun ile çok sayıda davetli katıldı. İzmir Devlet Senfoni’nin sahne aldığı gecede, dolu dolu iki sene geçirdiklerini ve üçüncü senenin içinde olduklarını söyleyen Genel Müdür İbrahim Şahin, “500 bin TL gibi bir bütçeyle sene geçiriyoruz. TRT’nin o kadar geniş bir arşivi var ki hem bunu Türk halkı ile buluşturuyor hem de yayınımızı farklı dillerde başka ülkelerde izleyiciye ulaştırarak Türkiye’nin reklamını yapıyoruz” diye konuştu.

‘Facebook’ta yazarsam yolları kim yapacak?’

Türkiye’nin sosyal paylaşım sitelerine girişte dünya birinciliğini elinde bulundurduğunu söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye internet kullanımında çok uzun bir yol katetti ve Avrupa’da ilk on içerisinde. Bazen bana soruyorlar neden Twitter ve Facebook sosyal paylaşım sitelerinde olmadığımı. Cevabım ise belli. Çünkü benim yerime kimse sosyal paylaşım sitesinde bir şeyler yazamaz. Ben yazarsam da bu ülkenin yolunu, havaalanını ve demiryolunu kim yapacak. Biz Türk halkı için çalışıyoruz onlar yazsın biz yapalım” dedi. 2003’de iletişimde geniş bandın olmadığını ve çevirmeli telefonlarla internete girmek için uğraştıklarını söylerken, “şimdi ise geniş internet otobanlarına sahibimiz. Megabit ve gigabit gibi terimleri kullanıyoruz. Çünkü bilgi çağında yaşıyoruz Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine ulaştık. Ama bununla da yetinmeyip hızla dönen dünyada en iyi yeri almak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EXPO’da ilk sunum hazır

Roland Berger firması tarafından hazırlanan ve 23 Kasım’da BİE Genel Kurulu’nda izletilecek olan çalışma, İZKA’ya teslim edildi

İzmir’in EXPO 2020 adaylığında bir dönemeç olan Bakanlar Kurulu kararının ardından şu ana kadar çalışmaları yürüten İzmir Kalkınma Ajansı yönetimi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la biraraya gelerek çalışmaları anlattı.
Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda 21- 23 Kasım tarihleri arasında toplanacak olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu’nda sergilenecek olan Roland Berger firmasının hazırladığı sunum da katılımcılara izletildi. Balçova Termal Tesisleri’nde yaklaşık 2.5 saat süren toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Günay, toplantıyı yönlendirme kurulunun ön toplantısı olarak lanse ederken 21 Kasım akşamı BIE delgelerine Paris’te bir resepsiyon verileceğini, 22 Kasım’da BIE’nin akşam yemeğinde biraraya gelecekleri delgelere 23’ünde sunum yapılacağını kaydetti.
İnciraltı’ndan dönüş yok
Bakanlığa bağlı Paris’teki Kültür Ofisi’nin Paris’teki adaylık çalışmaları, İzmir’de ise İzmir Ticaret Odası İş Merkezi’ne ait iş merkezinde ise bir katın EXPO çalışmalari için ayrıldığı bilgisini de veren Günay, EXPO yeri konusuna da açıklık getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bunun için belirlenen İnciraltı’ndaki imar problemlerinin farkında olduklarını, hukuki sorunları aşmak için ihtiyaç duyulan yasa için Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışma yapacağını belirtti.

Haberin Devamı


12 Kasım’da dosya teslimi yapılacak

Vali Cahit Kıraç da yaptığı açıklamada bugüne kadar İzmir Kalkınma Ajansı Sekreteryası’nda yürütülen EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışma dosyalarını 12 Kasım’da, Bakanlar Kurulu kararı ile oluşturulacak olan EXPO Genel Sekreterliğine sunacaklarını ifade etti. Kıraç, “Biz de bir taraftan sunum hazırlıkları ile ilgili çalışmaları yürütürken EXPO 2020 için oluşması gereken kurullarla ilgili, yürütme kurulu, yönlendirme kurulu, genel sekreterya ile ilgili çalışmayı da yönetiyoruz. 12 Kasım günü EXPO Genel Sekreterliği’ne dosyamızı teslim edeceğiz.” diye konuştu.

En genç üniversite eğitim yılını açtı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin (İKÇÜ) ilk akademik yılı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katıldığı törenle açıldı. Tıp fakültesi ve hemşirelik bölümlerine toplam 206 öğrenci alarak ilk eğitim öğretim yılına başlayan İKÇÜ’nün akademik yıl açılış töreni Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Bakan Günay, Vali Cahit Kıraç’ın yanısıra diğer üniversitelerin temsilcileri, öğretim elemanları ve öğrencilerin katıldığı törende Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitenin kuruluş aşamalarını anlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir’in 4. devlet üniversitesine Katip Çelebi adının verilmesinde ünlü sosyoloğun doğumunun 400. yılında dünya çapında anılmasının etkisi olduğunu söyledi.