Ege Güneşten tasarruf!

Güneşten tasarruf!

17.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, güneş enerji santrallerinden kısa sürede 2 milyon liralık enerji üretimi sağladıklarını dile getirdi

Güneşten tasarruf

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 2021 yılı kasım ayı MASKİ 2’nci Olağan Genel Kurulu’nda güneş enerji santrali yatırımlarıyla ilgili konuştu. Başkan Ergün, aylık 12 milyon lira elektrik gideri olan MASKİ’nin Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ile Seyitli Mahallesi’nde inşa edilen tesislerle kısa bir sürede 2 milyon liralık enerji üretimi sağladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Başkan Ergün, “Yaptığımız yatırımların meyvelerini toplamaya başladık. Kısa bir süre geçmesine rağmen bu iki tesisimizde 2 milyon liralık enerji üretimi sağladık. Bu bağlamda Seyitli Mahallemize 5 megavatlık bir güneş enerji santrali daha kurarak enerji maliyetlerimizi düşürmeyi hedefliyoruz. Tasarruf ettiğimiz bu bedeller de ilçemize yatırım olarak geri dönecek” dedi.

Şehzadeler değişecek

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında konuk etti. İşbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Başkanı Ergün, “Bu protokolle; Manisa’da Erler Caddesi, Dumlupınar Caddesi, Çarşı Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Çimentepe Caddesi ve Avni Gemicioğlu Caddesi’nde yer alan parke taşları yenilenecek” dedi. Ergün, Sokak Sağlıklaştırma projeleri noktasında da Kuyumcular Çarşısı’nın arka caddesindeki adaların birinci etabının 3 Aralık’ta ihalesinin yapılacağını belirtti.