Ege Gururlandıran bayram

Gururlandıran bayram

31.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89’uncu yıldönümü coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla bayrama katıldı

Gururlandıran bayram

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 89’uncu yıldönümü kutlamaları, Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı’na çelenk koyma törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam katıldı. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da törenlere katıldı.
Çelenk sunma töreni, İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ardından Parlamenterler Birliği, Cumhuriyet Başsavcılığı, Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı, rektörler, İzmir Barosu, konsolosluk erkanı, siyasi partiler, kamu yararına çalışan derneklerle sona erdi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.

Protokol eksiksiz katıldı
İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar, daha sonra resmi geçit töreni ile sürdü. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, eşi Mürvet Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, Ak Parti İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, Nesrin Ulema, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu, Musa Çam’ın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

Askerlerimiz ayakta alkışlandı
Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde başlayan geçit töreninde önce askerler tribündeki vatandaşları selamladı. Daha sonra vatandaşlar, askerleri coşkuyla alkışladı. Sancaklar ayakta selamlandı. Türk Silahlı Kuvvet-leri’ne ait jetler ve helikopterler de geçit törenine hava gösterisiyle destek verdi.
Askerlerimiz
ayakta alkışland