Ege Güvenli kent Balçova

Güvenli kent Balçova

16.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belediyenin 17 yıl önce kendi imkanlarıyla kurduğu Mobese sistemi Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçenin her bölgesinde kullanılıyor

Güvenli kent Balçova

17 yıl önce belediyenin kendi imkanlarıyla kurduğu, 110 kamera ve bir izleme odasını kapsayan Mobese sistemi, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından artık tüm Balçova’da kullanılıyor. İlk etapta okulların güvenliği amacıyla kurulan sistem, 581 kamera ile dev bir caydırıcı güç haline geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kurulan sistem odası ile kavşaklardaki 94, parklardaki 164, kamu binalarındaki 105, ana caddeler ve okul civarlarındaki 218 full HD kameradan anlık olarak görüntü alınıyor.
Vatandaş için işbirliği
Polis Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden ve sistem güncellenmesi için gerekli malzemeleri teslim eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Balçova, Türkiye’de yaşanabilir ilk 30 ilçe arasında yer alıyor. Türkiye’de nüfus ve yüzölçümüne oranla en kapsamlı Mobese ilçemizde bulunuyor. Sistemin bugünkü maliyeti 50 milyon lira. Bu bizim yıllık bütçemizin neredeyse yarısını oluşturan bir rakam” dedi.
Balçova’da asayiş olaylarının minimum seviyede olmasından dolayı İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük’e teşekkür eden Çalkaya, “Cefakar bir şekilde görev yapan polis teşkilatımızın suç oranlarının düşmesinde çok önemli bir payı var. Biz teknik olarak kendilerine destek vermeye devam edeceğiz. Birlikte hareket ederek ilçemizin daha yaşanabilir ve daha güvenli olması için çalışıyoruz” diye konuştu.