Ege Güvercinada’da caz esintileri

Güvercinada’da caz esintileri

13.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güvercinada Dinletileri’nin son konuğu olan Flapper Swing, otantik caz tınıları ve 1930’lar temalı kostümleriyle dinleyicileri zaman yolculuğuna çıkardı

Güvercinada’da caz esintileri

Kuşadası’nın tarihi Güvercinada Kalesi, akustik caz grubu Flapper Swing’in sahne aldığı muhteşem bir konsere ev sahipliği yaptı. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğinde düzenlenen Güvercinada Dinletileri’nin son konuğu swing caz tarzını başarıyla icra eden Flapper Swing oldu.
1920’li ve 30’lu yılların caz esintilerini Kuşadası’na taşıyan grup, kostümleri ve sahne performansları ile sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Gitarda Erhan Elbelger, Tomas Hetmenek, klarnette Tamer Temel, kontrbasta Oğuzalp Ertonguç ve vokalde Nevin Hetmanek’in yer aldığı grup, 1920’leri ve 1930’ları otantik tınılarla yorumlayarak dinleyicilere o dönemin atmosferini yaşattı.
Kuşadası’nda bulunmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirten Hetmanek, “Kuşadası bizi çok sıcak karşıladı. Bu kadar güzel bir atmosferde konser vermek bizi çok mutlu etti. Uzun süredir Kuşadası’na gelmemiştik. Şimdi burada caz severle birlikteyiz. Bu konserlerin mimarı olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ve KUSAV Başkanı Levent Köylü’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gecenin sonunda KUSAV Yönetim Kurulu Üyesi Turan Kesim, Hetmanek’e Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel adına teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Haberin Devamı

Güvercinada’da caz esintileri

Özer Türk Stadı’na tam not

Kuşadası’nda spor müsabakaları ile birçok önemli etkinliğe ev sahipliği yapan Özer Türk Stadı’nda, Kuşadasıspor’un 3. Lig’e çıkmasının ardından yenileme ve bakım çalışması başlatıldı. Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yoğun bir mesai harcayarak stadı 2 hafta gibi çok kısa bir sürede TFF Profesyonel Futbol Müsabaka Talimatı’nda yer alan kriterlere uygun hale getirdi.
Özer Türk Stadı; Kuşadasıspor’un ligde Orduspor 52, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Modafen ile oynadığı maçlarda gözlemci ve taraftarlardan tam not aldı.
Çalışmalar kapsamında ekiplerce önce hakem ve futbolculara ait soyunma odalarının eksiklikleri giderildi. Ardından tuvaletlerin bakımı yapılarak fayansları yenilendi. Kapalı tribünün altına yeni bir doping kontrol odası inşa edilirken, sahanın çevresi güvenlik önlemleri gereğince tel örgü ile çevrildi. TFF kriterleri doğrultusunda stada yönlendirme tabelaları asıldı. Açık tribünde engelli taraftarların maçları izleyebilmesi için özel bir alan oluşturuldu. Protokol ve basın tribünü daha konforlu bir hale getirilen Özer Türk Stadı, kale arkasına dijital skorboardun takılmasıyla yeni yüzüne kavuştu.

Haberin Devamı

Güvercinada’da caz esintileri

Kaçak yapılaşmaya göz yumulmuyor

Kuşadası’nda işletmelere yönelik denetimler aralıksız sürüyor. Kuşadası Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yapılan denetimlerde Cumhuriyet Mahallesi, Candan Tarhan Bulvarı üzerinde bulunan bir restoranda 3194 sayılı İmar Kanunu’na aykırı olarak yapılaşmaya gidildiği belirlendi. Bu nedenle iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı iptal edilen işletmenin verilen yasal süre içerisinde de kaçak eklentilerini yıkmaması üzerine zabıta ekipleri harekete geçti. Zabıta ekipleri, polis eşliğinde işletmeye giderek mühürleme işlemi gerçekleştirdi.

Bu bir ilandır.