Ege HABER TURU

HABER TURU

22.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

G.Saray’dan Buca’ya ret.. Şeytan agresifleşecek... Yavru Horoz Side’de..

HABER TURU

G.Saray’dan Buca’ya ret
TÜRKİYE Kupası Play-Off turunda Galatasaray ile eşleyen Bucaspor’un, 28 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da oynanması gereken maçı İzmir’e alma çabası sonuç vermedi. Galatasaray yönetimi, müsabakanın İzmir’de oynanması talebine maç programlarının yoğun olması nedeniyle olumsuz yanıt verdi. Öte yandan haftayı Karabük deplasmanında geçirecek sarı-lacivertli ekip, çalışmalarını sürdürürken, rakiplerinin bu sezon evinde maç kaybetmediğine dikkat çeken Teknik Direktör Özcan Kızıltan, “Karabük sahasında tehlikeli bir takım. Dikkatli olmazsak, başımız ağrıyabilir. Kontrollü bir oyunla bu zor maçtan puan alabiliriz” dedi.

Şeytan agresifleşecek
ALTINORDU Teknik Direktörü Adnan Özbağcı, Afyon deplasmanı öncesi orta saha ve forvette görev yapan futbolcuları daha agresif oynamaları yönünde uyardı. Özellikle forvetteki Zafer ve Mustafa Karagülle’den hareketli olmalarını isteyen Özbağcı, “Fizik gücünün geçerli olduğu bir ligde mücadele ediyoruz. Koşarak, basarak, rakibi hırpalayarak sonuca gidebiliriz” dedi.

Yavru Horoz Side’de
İKİNCİ İkinci Lig 2. Grup’ta haftayı bay takım olarak geçiren Denizli Bld, pazar günü deplasmanda oynayacağı Eyüpspor maçı öncesi Side’de kampa girdi. Hazırlıklarını cumartesi gününe kadar Side’de sürdürecek kırmızı-beyazlı ekip, aynı gün Antalya’dan uçakla İstanbul’a gidecek. İlk yarının son maçında Eyüpspor’u yenerek rahat bir nefes almak istediklerini söyleyen Teknik Direktör Hakan Dolutaş, “Sakatlığı devam eden Cem’in dışında eksiğimiz yok. Amacımız İstanbul’dan üç puanla dönerek alt sıralardan kurtulma yolunda önemli bir adım atmak” diye konuştu.

Apak’tan davet var
İZMİRSPOR’DA Kayyum Heyeti Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Apak, en kısa sürede camianın önde gelen isimleriyle bir toplantı yapacağını açıkladı. “İzmirspor’u bulunduğu durumdan kenetlenerek çıkartabiliriz” diyen Apak, camiayı birleşmeyi çağırdı. Ispartaspor maçını kazanmaları halinde işlerinin kolaylaşacağını belirten Apak, sportif başarının işlerini kolaylaştıracağını söyledi.gidebiliriz” dedi.

Arkas’ın finalde ilk kaybı
İSTANBUL Büyükşehir Belediyespor’a 3-1 yenilerek Süper Kupa’yı rakibine kaptıran Arkas, ilk kez bir final mücadelesinden mağlup ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası Finali’nde Ziraat Bankası’nı, Challenge Cup Finali’nde ise Wegiel’i saf dışı bıraktıklarını hatırlatan Basın Sözcüsü Uğur Özden, “İlk kez düzenlenen Süper kupa’yı müzemize götürmek isterdik. Üzgünüz” dedi. Fenerbahçe ranvesunun hazırlıklarına başlayan ekipte ülkesinin milli takımında olan Porto Rikolu Hector Soto, maça yetişecek. Türkiye Kupası’nda da Fenerbahçe ile eşleşen Arkas, rakibine 3 Kasım Salı günü konuk olacak.

Gelişim öyle mutlu ki...
BASKETBOL Erkekler 2.Ligi’nin iddialı ekibi Hacettepe’yi deplasmanda yenerek, sezona iyi bir başlangıç yapan Gelişim Koleji’nde büyük sevinç yaşanıyor. Rakibin Berent, Melih ve Kemal Tunçeri gibi 1.Lig patentli oyuncuların yanı sıra 2.Lig’in deneyimli isimlerini de kadrosunda bulundurduğuna dikkat çeken Antrenör Cüneyt Kendirci, “ Takımın yenileri ve eskileri arasındaki uyum süper. Hedefimiz Final-Four’a kalmak. ” dedi.

Muharrem Candaş’ı uğurladık
İzmir’de pazartesi günü 88 yaşında hayata veda eden eski dünya şampiyonu Muharrem Candaş, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Stockholm’de, 1950’de düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda, greko-romen stilde ülkemize ilk dünya şampiyonluğunu kazandıran Candaş için ilk tören, spora başladığı Karşıyaka Spor Kulübü’nde düzenlendi. Ardından, Candaş’ın naaşı, öğle namazının ardından Soğukkuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi.