Ege Hareketlenecek!

Hareketlenecek!

04.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, 2022’de sektörde canlanma yaşanacağını söyledi, “Doğu Akdeniz ve Karadeniz hattında çok sayıda gemi ağırlayacağız” dedi

Hareketlenecek

Küresel kruvaziyer turizminin en büyük buluşması olan ABD Miami’deki Seatrade Cruise Global Fuarı’nda, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) standında limanlar tanıtıldı. Yaklaşık 20 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda, Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosu Burç Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Deniz Turizm Daire Başkanı Elçin Öncü, TGA Daire Başkanı Fatoş Özsoy, İMEAK Deniz Ticaret Odası adına İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ten oluşan heyet, kruvaziyer hatlarının temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

‘Vazgeçilmez destinasyon’

Seatrade Cruise Global’de ‘en iyi liman’ kategorisinde finalist olan Galataport İstanbul’a da ödül verildi. Ödülü, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk aldı. Fuar sonrası bir değerlendirmede bulunan Öztürk, 2022 yılında küresel kruvaziyer turizmi pazarına Türk limanlarının güçlü şekilde döneceğine olan inançlarının arttığını söyledi. Kruvaziyer operatörlerinin aşılamayla beraber 2022 ve sonrasında seferleri artırmayı planladığını açıklayan Öztürk, Türkiye’nin Akdeniz pazarında vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu vurguladı.

İzmir’e sefer

Dünyanın önde gelen kruvaziyer operatörü MSC’nin 2022 yılı bahar aylarından başlayarak Türkiye çıkışlı seferleri yeniden başlatma kararı aldığını dile getiren Öztürk, Ege Port Kuşadası ve Galataport İstanbul’un gelecek yıl için çok sayıda rezervasyon aldığını, bu ay Costa firmasının İzmir’e bir seferinin söz konusu olduğunu bildirdi, “Yeni inşa edilen çok sayıda yolcu gemisi suya inmeyi beklerken, birçok insan da gemi seyahatlerine çıkmak için sabırsızlanıyor. Özellikle, ilk gemiyi kabul eden Galataport İstanbul’un devreye girmesiyle Doğu Akdeniz ve Karadeniz hattında çok sayıda gemi ve yolcuyu ağırlamayı bekliyoruz” dedi. Port Kuşadası Genel Müdürü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Güngör de, “2022 Türkiye’nin kruvaziyer gemi firmaları tarafından büyük bir hevesle seyir güzergahlarına yeniden dahil edileceği yıl olacak” diye konuştu.