Ege Hasret bitiyor

Hasret bitiyor

28.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İZTO Başkanı Özgener, yıllardır beklenen müjdeyi verdi. Mart ayının sonuna doğru kruvaziyer gemiler yeniden İzmir’e gelmeye başlıyor. Yıl sonuna kadar ise 30 civarında gemi İzmir’i ziyaret edecek

Hasret bitiyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, mart ayının sonuna doğru kruvaziyer gemilerin yeniden İzmir’e gelmeye başlayacağını, yılsonuna kadar 30 civarında geminin limana uğramasını beklediklerini açıkladı.
İZT) ocak ayı olağan meclis toplantısında müjdeyi veren Özgener, turizm konusunda memnun edici gelişmeler yaşandığını ifade etti. “Turizm ile ilgili kentimizin tüm kurullarında kruvaziyer gemilerin gelişi ile ilgili olarak görüşlerimizi dile getiriyoruz” diyen Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü:
Uğrak liman olacak
“2018 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi desteğiyle sektörün en güçlü oyuncularıyla başlattığımız ilişkiler meyvesini verdi. Kruvaziyer Hatları Birliği CLIA başta olmak üzere sektörün önde gelen aktörleri ile görüşmeler devam ediyor. Türkiye’deki tüm limanlarla ilişkilerimiz devam ediyor. Galataport İstanbul ve Global Ports Holding ile de Türkiye’de iki liman uğrak yapan gemiler için de İzmir’le bağlantılı liman ilişkileri önemli. Önümüzdeki süreçte hedefimiz, İzmir’in transit liman olmanın yanı sıra yolcu değişimi de yapılabilecek bir liman haline gelmesi olmalıdır. Kruvaziyer gemileri tekrar şehrimizde görmekten mutluluk duyacağız.”