Ege Havadan karadan zehir operasyonu

Havadan karadan zehir operasyonu

16.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de narkotik timlerinin iki uyuşturucu şebekesine yönelik düzenlediği nefes kesen operasyon helikopterle izlenip kameraya çekildi, biri kadın 12 kişi yakalandı

Havadan karadan zehir operasyonu

İzmir polisi, iki uyuşturucu şebekesini çökertmek için harekete geçti. Çetelerden birisinin Diyarbakır’dan aldığı esrar ve eroini İzmir’e getirmek üzere, diğerinin ise İstanbul’dan kente doğru yola çıkmasıyla operasyon başladı. Polis helikopterinin havadan takip ettiği ve kameraya çektiği zanlılara yönelik, İzmir’in iki girişinde, Ambarlar ve 57. Topçu Tugayı yakınlarında önlem alındı. Operasyonda iki şebekeden 6 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan alınan bilgiler doğrultusunda gözaltı sayısı 12’ye çıktı.

LSD için pazar arayışı
Narkotik köpekleri, araçların gizli bölmelerinde, 19 pakette 10 kilo 808 gram esrar, 6 gram amfetamin, 9 gram eroin ve dünyanın en etkili uyuştucu maddelerinden LSD emdirilmiş 20 pul ele geçirdi. K.K. ve S.K.’nin, özellikle amfetamin ile yurtdışından gelen LSD’yi, İzmir’de yeni bir pazar oluşturmak için getirdikleri ileri sürüldü. Zehirleri sokak satıcılarıyla pazarlamayı planlayan Diyarbakır’dan gelen şebeke elemanları M.A.F., H.C., A.E., O.M., İ.M. ve Y.M., İstanbul’dan gelen K.K., S.K. ile bağlantıda oldukları M.D.Z, B.Ç., F.K. ve E.G. adliyeye sevkedildi.