Ege Havagazı bacasına çıkıp ölmek istedi

Havagazı bacasına çıkıp ölmek istedi

09.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir temasları sırasında Parti Meclisi toplantısının yapıldığı Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bacasına tırmanan Doğan Aydın intihar giri

Havagazı bacasına çıkıp ölmek istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir temasları sırasında Parti Meclisi toplantısının yapıldığı Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bacasına tırmanan Doğan Aydın intihar girişiminde bulundu. İşsiz ve ailevi sorunları olduğu için kendisini atmakla tehdit eden Aydın yaklaşık yarım saat boyunca korku dolu dakikalar yaşanmasına neden olurken, itfaiye tarafından kurtarılıp indirildi.

CHP Parti Meclisi toplantıdaydı
33 yaşındaki işsiz Doğan Aydın yaklaşık 70 metre uzunluğundaki tarihi Havagazı Fabrikası’nın bacasına tırmanarak çıktı. İki aydır işsiz olduğunu, ailevi sorunları da bulunduğunu söyleyen Aydın, CHP’nin Parti Meclisi toplantısı öncesi geldiğini ancak kimseyle görüşemeyip sonuç alamadığını dile getirdi. Bacanın yarısına kadar tırmanan Aydın’ı ikna etmek isteyen grup, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin veya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanına getirilmesini teklif etti. İkna olmayan Aydın bu sırada, yanına çıkmak isteyen kişilere de ayakkabılarını fırlattı, dua okudu. İtfaiye, bacanın altına hava yastığı kurdu, bir süre sonra Aydın yorgunluktan titremeye başladı. O sırada sepetle bacadan alındı.

“İzmir’in kent kimliğini koruduk”
Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Hasan Topal, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İnciraltı Planı iptali için oda tarafından açtığı davayla ilgili yaptığı eleştirilere yanıt niteliğinde açıklama yaptı. Topal, Mimarlar Odası ve meslek odalarının açtığı davalar olmasa İzmir’in birçok değerini yitireceğini, kamu alanlarının rant tesislerine dönüşeceğini ve kimliğinden uzaklaşarak daha sıradan bir kent olacağını öne sürerek, “İzmir’in kent kimliğini koruduk” dedi.
Utku BOLULU İzmir DHA