Ege Hayatlara dokunan lezzetli pastalar...

Hayatlara dokunan lezzetli pastalar...

06.07.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hem pastacılık sektöründe ilerleyen hem de hemşirelik yapan Nurcan Bıçak, Düşler Fırını’ndan çıkan taptaze ve birbirinden lezzetli ürünleriyle müşterilerinin mutlu günlerine tanıklık ediyor

Hayatlara dokunan lezzetli pastalar...

Selen Deniz - Marka Portesi /  Okurken hobi olarak başladığı pastacılığı iş haline getiren Düşler Fırını’nın kurucusu Nurcan Bıçak, hem pastacılık sektöründe ilerliyor hem de hemşirelik yapıyor. Ufak yaşlardan itibaren pastacılığa ilgi duyduğunu belirten Bıçak, “İnsanların en özel anlarında yanında olmayı, mutlu fotoğrafların içinde var olmayı seviyorum. Hedefim, içinde browni ve cookielerimin olduğu butik bir pastane açmak” dedi.

Haberin Devamı

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

1994, İzmir doğumluyum. 2016’da İzmir Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun oldum. Okurken hobi olarak başladığım pastacılık daha sonrasında bir tutkuya dönüştü. Aktif olarak çalışmaya başladıktan sonra da pastacılık eğitimlerine katıldım hala kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Şu an hem pastacılık sektöründe ilerleyip aynı zamanda hemşirelik yapıyorum.

Pastacılıkla buluşmanız nasıl oldu?

Ben çok küçükken doğum günü pastalarımı babamla birlikte yapardık. Sanırım o zamanlar başladı pastacılık sevdam. Önce arkadaşlarım için ufak tefek şeyler yapmaya başladım. Daha sonra pastacılığın beni ne kadar tatmin ettiğini keşfettim. Hobi olarak başladığım bu işte aldığım haz ve duyduğum mutluluk tarif edilemeyecek derecede fazla. Bu mesleği yaparken insanların hayatlarına dokunmayı seviyorum.

Haberin Devamı

Hobi olarak başladığınız işin bu kadar talep göreceğini bekliyor muydunuz?

Açık konuşmak gerekirse hiç beklemiyordum. Ürünlerim fabrikasyon değil, her zaman taze ve lezzetli ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorum sanırım bu yüzden talep oranı arttı. Bu sektörde her ne kadar görsellik ön planda gibi gözükse de arka planda lezzette çok büyük bir etken. Hobi olarak başladığım bu işte talebin bu kadar artması beni çok memnun ediyor doğrusu. İnsanların en özel anlarında yanında olmayı, mutlu fotoğrafların içinde pastamla var olmayı seviyorum.

Hedef, butik pastane

Hemşirelik ile pastacılığı birlikte yürütmekte, siparişleri yetiştirmekte süre çok kritik. Siz zamanınızı nasıl yönetiyorsunuz?

Pasta siparişlerini en az 1 hafta önceden alıyorum. Böylelikle nöbet çizelgeme göre yapacağım pastaların ön çalışmalarını tamamlıyorum ve teslim ediyorum. Eğer boş bir zamanım olursa pasta siparişlerinin 2-3 gün önceden gelmesi de yeterli oluyor yetişmesi için. Nöbet çizelgemle uyuşmadığı için üzülerek kabul edemediğim siparişler de oluyor tabi. Bu da gerçekten iki işi birlikte yapmaya çalışmanın dezavantajlarından birisi maalesef.

Çalışmalarınızı bir pastaneye ya da atölyeye taşıma planınız var mı? Gelecekte Düşler Fırınım’ı neler bekliyor?

Haberin Devamı

En büyük hayallerimden birisi Düşler Fırınım’ı butik bir pastaneye taşımak. Orada hem pastalarımı hem de aslında arka planda kalan ama belirli müşterilerimin favorisi olan browni ve cookielerimi ön plana çıkarmak istiyorum. Haftanın belirli günleri workshoplar verip insanlara keyifli zamanlar yaratmak ve aslında isteyen herkesin muhteşem işler çıkarabileceğini göstermek istiyorum. Butik pastanem şehir hayatından uzaklaşıp nefes almak isteyenleri ağırlayacak ve içi mis gibi çikolata kokacak bir yer olur umarım.

Dondurulmuş bir ürün bulunmuyor

Yapmaktan en keyif aldığınız pastalar hangileri?

Pastaları bu şekilde ayırabilmek benim için çok zor gerçekten. Hepsinde o kadar emeğim oluyor ki bazen teslim ederken bile içim gidiyor. İllaki seçmem gerekirse en çok çocuk pastaları yapmaktan keyif alıyorum sanırım. Onların hayalindeki pastayı yapmak emek emek her detayı hiç atlamadan işlemek ve sonra o güzel yüzlerindeki mutluluğa şahit olmak beni çok mutlu ediyor. Çocuk pastalarımın muhakkak geri dönüş fotoğrafları olur. Kocaman gülümsemeleriyle pasta başında gördüğüm her çocuk bana iyi ki bu işi yapıyorum dedirtiyor.

Haberin Devamı

Sipariş süreci nasıl ilerliyor, ne kadar süre önce size ulaşılması gerekiyor?

En az 7 gün öncesinden bana ulaşılması gerekiyor. Hemşirelik nöbet usulü bir meslek olduğu için diğer türlü pastaları yetiştirmem beni biraz zorluyor. Her ürünümü taze yapıyorum hiç dondurulmuş bir şey kullanmadığım için de biraz zaman alıyor yapmam. Boşluk olduğunda araya sıkıştırabildiklerimde oluyor tabi. Ama maksimum verim alınabilmesi için erken haber verilmesi çok daha iyi. Böylece hem ben hem de karşı taraf hiç strese girmeden her şeyi en ince ayrıntısına kadar birlikte planlayıp yapabiliyoruz. Pastanın üzerine koyulacak çiçekleri birlikte seçiyoruz mesela ya da fikir alışverişinde bulunup pastayı daha mükemmel bir hale getirebiliyoruz. Bunların hepsi zaman gerektiren şeyler.