Ege Hedef, 20 Masal Evi...

Hedef, 20 Masal Evi...

03.02.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi projesi kent genelinde yaygınlaştırılıyor.

Hedef, 20 Masal Evi...

Çocukların sosyal gelişimlerine yönelik eğitimler sağlarken annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan proje kapsamında 5 Şubat Cumartesi günü Limontepe, Buca, Kemalpaşa, Kınık, Aliağa ve Mersinli olmak üzere altı Masal Evi daha açılacak. Aynı gün Limontepe’de Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin (ÇOGEM) açılışı da yapılacak. Toplu açılışı Başkan Tunç Soyer Aliağa Masal Evi’nden yapacak.

Yeni açılanlarla Masal Evi sayısının on ikiye çıkacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Göreve geldiğimizde İzmir’e yirmi Masal Evi kazandıracağız demiştik. Kent merkeziyle beraber civar ilçelerde de kadınlar mesleki kurslara katılırken çocuklarını bırakacak yer sorunu yaşamayacak, çocuklar Masal Evi’nde eğitim alacak” dedi.

Haberin Devamı

Vapur saatlerinde kış ayları için güncelleme yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü, kış dönemi süresince geçerli olacak sefer düzenlemesi yaptı. Sabah ve akşam saatlerindeki sefer düzeni korundu. Gün içerisinde ve hafta sonları yolcu yoğunluğunun düşük olduğu saatlerde yapılan seferler yeniden planlandı. Araba vapuru sefer saatleri ise gün içerisinde korundu. Son sefer saati 23.20’den 23.00’e çekildi. 20.00-23.00 saatleri arasında 20 dakika olan sefer sıklığı 30 dakikaya çıkarıldı. Yeni sefer tarifesinin ‘www.izdeniz.com.tr’ adresinden görülebileceği belirtildi.