Ege ‘Hedef, eğitim vadisi kurmak’

‘Hedef, eğitim vadisi kurmak’

02.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe’de başkanlık için üçüncü dönem de aday olan CHP’li Mustafa İnce, “Yükselen bir eğitim vizyonumuz var. İlçede eğitim vadisi oluşturacağız” dedi.

‘Hedef, eğitim vadisi kurmak’

Milliyet Ege’yi ziyaret eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde yine iddialı olduğunu söyledi, “Halkımızın desteğiyle, bir sonraki dönemde de güzel hizmetler üretmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Aday adaylarıyla kahvaltıda buluşarak önerilerini aldığını belirten İnce, “Düğmeye bastık. Her şey bizim açımızdan olumlu gidiyor. En iyi sonucu alacağımızı düşünüyoruz” vurgusunu yaptı.

‘Nadide bir yer’

İki dönemdir sürdürdüğü başkanlığı boyunca ilçeyi farklı bir konuma taşıdıklarını dile getiren Mustafa İnce, “Altyapıda ve sosyal alanda halkımız için önemli çalışmalar yaptık. Güzelbahçe, İzmir’in nadide ilçelerinden biri. Yeni dönemde de arkadaşlarımızla birlikte, ilçemize birçok projeyi armağan edeceğiz. Güzelbahçe, aynı zamanda kafe ve balık restoranlarıyla İzmirlilerin tercih edeceği bir ilçe olacak” dedi.

Güzelbahçe’nin yükselen bir eğitim vizyonu olduğunu belirten Başkan İnce, bakanlığın planlarda Ekonomi Üniversitesi’nin bulunduğu yeri üniversite arazisi ilan ettiğine dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı’na “25 binlik ve binlikleri yap, tarım dışı yerleri bir eğitim vadisi yapalım” diyeceklerini kaydeden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

‘En yeşili biziz’

“Yolu, parkı, bilim müzesi, kütüphane... Orada bir eğitim vadisi öngörüyoruz. Bu eğitim vadisinin getireceği nüfusa da bakanlık olabilir dedi. Bölgenin ulaşımını da çözeriz. Narlıdere Metro geliyor. Oradan sonra hafif raylı sistem var, İYTE’ye kadar gidiyor.”

‘Huzurlu Kent Güzelbahçe’, ‘Daha Yeşil Kent Güzelbahçe’ ve ‘Teknolojik Kent Güzelbahçe’ imajlarıyla ilerlemek istediklerini vurgulayan, Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bir iddiamız da var. En yeşil kent Güzelbahçe şu anda. Son yaptıklarımızın hepsi güneş enerjili, led sistem aydınlatmalı, kendi gücümüze göre kullandığımız aydınlatmalar. TEDAŞ’ın aydınlatmalarını kullanmıyoruz” dedi.

‘Güzelbahçe Yemekleri’ adıyla bir kitap hazırladıklarına da değinen İnce, “Sivil toplum kuruluşlarıyla da iç içeyiz. Sürekli görüş alışverişi yapıyoruz. İlçemizin hak ettiği en güzel hizmetlere imza atacağız” diye konuştu.