Ege 'Hedefimiz uzlaşı'

'Hedefimiz uzlaşı'

02.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kongrede güven tazeleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, yeni dönem hedeflerini anlattı, “Altını çizerek söylüyorum, 2023 seçimlerinin de altyapısını oluşturmaya başlayacağız” dedi.

Hedefimiz uzlaşı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, iki yıl önce atanarak geldiği göreve son kongrede seçilerek devam ediyor. Sürekli, partinin her kademesinde görev almış bir isim. İlçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, milletvekilliği... AK Partililerin tabiriyle ‘tam bir teşkilatçı’ isim. Bu özelliğini de il başkanı olduktan sonra gösterdi. Hemen hemen her hafta bir ilçeye gitti. Partililerle bir araya geldi, onları dinledi. Bunu da yerel seçimlerden sonra yaptı aslında. Yani partililerin moral olarak düşük oldukları bir süreçte.

Haberin Devamı

Hedefimiz uzlaşı

Sürekli, son kongrede 50 kişilik yönetim kurulunun önemli bir bölümünü mevcut isimlerden belirledi. Kendisini geçtiğimiz hafta ziyaret ettim. Bunun sebebini özellikle sordum, şunları söyledi:

“Yönetim listesini oluştururken, başta parti büyüklerimiz ve milletvekillerimizle geniş bir istişare yaptık. 30 ilçe başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla da görüştüm. Vaktini teşkilata ayıran arkadaşlar ile birkaç kanaat önderi görüşlerini iletti. Sonuçta ortak bir noktada buluşulan isimleri tercih ettik. İki yıl boyunca bence çok başarılı işler yaptığımız ekibin ana omurgasını muhafaza ettim. Çünkü her gün buradaydılar, alanda birlikte çalıştı, önemli işler başardık. Bazılar ‘pandemi vardı, teşkilat çalışmaları azdı’ diyor. Tam tersine pandemide bizim çalışmalarımız yoğunlaştı. Önce online, birinci pandeminin sonralarına doğru da alanda çalışmaya başladık.  Başlangıçta eski ile yeni üyelerimizi buluşturma noktasında önemli işler yaptık. Deprem bizim için önemli bir ölçüttü. İki dönem Ramazan çalışmaları vardı. İşin hasadı üye çalışmalarıdır. Üye çalışmalarında katkı koyan arkadaşlarımızı bizzat gözlemledim. Ayrılan arkadaşlarımızı da haksızlık yapmak istemiyorum. Bir kısmı kendi iradeleriyle bu dönem devam etmek istemediler. Diğerleri de yoğun işleri vardı, bizim ısrarımızla bu işi sürdürüyordu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kadın ve genç kotasına dikkat ettik. Gençleri ağırlıklı olarak gençlik kollarından aldık. Mevcut gençlerimizi devam ettirdik.”

Haberin Devamı

‘Ortak payda önemli’

AK Partili Sürekli, alan çalışmasına hep önem verdiğini, bunu önümüzdeki süreçte artırarak devam ettireceğini ifade etti, “Altını çizerek söylüyorum, 2023 seçimlerinin de altyapısını oluşturmaya başlayacağız. Gerek sandık çalışmasının gerek alan çalışmaları olacak. İki yılda oturttuğumuz, çerçevesini çizdiğimiz yerel muhalefetini etkili ve yerinde sürdürerek devam edeceğiz. İdeolojimizden hiçbir şekilde taviz vermeden uzlaşıyı sağlama hedefimiz var. Bu İzmir açısından... Ülke için, şehrimiz için ortak paydalarımızı öne çıkarmak, ayrı düştüğümüz konuları arkaya atmak... Seçim takvimine girince herkes siyasetini en etkili şekilde yapacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Her görevi yaptım’

Sürekli, 2023 genel seçimi öncesi milletvekili adayı olup olmayacağına ilişkin ise, “Partime ve Genel Başkanımıza minnettarım. Bana bu partide her türlü görevi verdi. Mahalle başkanlığından il başkanlığına, milletvekilliğine uzanan çerçevede her türlü görevi yaptım. Artık benim yaptığım görevler tamam. Bana şu anda verilen görevde yani ilk atamada Cumhurbaşkanımız, ‘Kerem Ali, git İzmir’i 2023 ve 2024 seçimlerine hazırla’ dedi. Ben de bu çerçevede çalışıyorum. 2023’te Cumhur İttifakı’nı ortağımızla birlikte birinci yapmak, 2024’te de başta Büyükşehir olmak üzere birçok ilçeyi Cumhur İttifakı hanesine geçirmek olacak” dedi.

‘Projelerde gerideler’

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, önümüzdeki süreçte muhalefetin dozunu artıracaklarının sinyalini verdi: “Cumhurbaşkanımız İzmir ile ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı geldiğinde, vatandaş İzmir’in nasıl olduğunu kendisine ifade etti. Uzun yıllar iktidar olan bir parti var, İzmir’in altyapı, ulaşım problemi var. Burada bir arpa boyu ilerlenmediği de sabit. Bunu da vatandaş söylüyor. Cumhurbaşkanımız da bu konuya birkaç defa temas etti. Ulaşım ve altyapı konusunda İzmir gerçekten çok çok geride ve sıkıntılı durumda! Biz doğal afetler üzerinden siyaset yapan bir anlayışa sahip değiliz ama gerek depremde gerek aşırı yağışlarda altyapı sıkıntısını görüyoruz.

Haberin Devamı

Vaatlerini hatırlattı

Kaldı ki sadece çok aşırı bir yağış olduğunda değil, normal bir yağış olduğunda da altyapının sıkıntılı olduğu belli. Kendileri bunu söylüyorlar. Mevcut belediye başkanı yerelden çok ulusal konularla ilgileniyor. Son zamanlarda biraz bu konuları bıraktı. Geldiğinde günden beri gündeme ulusal konularla geldi. Bunu da eleştirdik. Ulusalı bırak İzmir’in altyapısına dönmesi lazım. Vaatlerine dönmesi lazım. Vaat deyince Alsancak’ta ve Karşıyaka’da, Fuar’daki battı-çıktıların yapılması lazım. Dile getiriyoruz, yavaş yavaş yapmaya başladılar ama çok gerideler. Kanalizasyon ve yağmur sularının ayrıştırılmasının bir an önce bitirilmesi gerekiyor.”