Ege Hindistan nefes alacak

Hindistan nefes alacak

01.06.2021 - 00:15 | Son Güncellenme:

Manisa’daki Bursan firması, Hindistan’daki hastanelerde kullanılmak üzere iki hafta gibi kısa bir sürede yüksek basınca dayanıklı, dikişsiz, çelik oksijen tüpü üretti, uçakla yolladı

Hindistan nefes alacak

YUSUF ÇINAR - Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 1976 yılında kurulan Bursan, Hindistan’daki hastanelerde kullanılmak üzere yüksek basınca dayanıklı dikişsiz çelik oksijen tüpü üretti. Şimdiye kadar birçok Avrupa ülkesine ihracat yapan firma, Kızılay’ın isteği, Sanayi Bakanlığı’nın desteğiyle Hindistan’a ürettiği ürünleri uçakla gönderdi.

Haberin Devamı

İki hafta gibi kısa bir sürede üretimi gerçekleştirdiklerini belirten Bursan Genel Müdürü Alp Koru, şunları dile getirdi:

“Özellikle pandemi döneminde ihtiyaç duyulan oksijen tüpleri fabrikamızda özel alaşımlı dikişsiz çelik boruların yüksek basınca dayanıklı olacak şekilde sıcak işleme ile ve tüm riskleri minimalize edilerek şekillendirilmesi sonucu . Şimdiye kadar tüpleri sadece yurtiçi için yapmıştık.” Türkiye’de sektörde birinci konumda olduklarını belirten Koru, üretilen tüplerin 2 litreden 50 litreye kadar farklı kapasitelerde olduğunu ifade etti, “İmalatlarımız aynı zaman da yurtdışındaki birçok kuruma ve özel firmaya ihraç edildi. Bu ülkeler arasında Hollanda, Irak, Kosova, Azerbaycan, Kosova, İspanya geliyor” dedi.