Ege Homeros evinde

Homeros evinde

31.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sanat kenti hedefiyle projeler üreten Bayraklı Belediyesi, ilkini düzenlediği Homeros Festivali ile edebiyat dünyasının önemli isimlerini İzmirlilerle buluşturuyor

Homeros evinde

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek 1. Bayraklı Uluslararası Homeros Edebiyat/ Sanat Festivali’nde hazırlıklar tamamlandı. 3-4-5 Haziran’daki festivale yerli-yabancı birçok şair, yazar ile edebiyat dünyasının tanınmış isimleri katılacak. 3 Haziran’daki açılış galası, Smyrna Antik Kenti’nde yapılacak. Festivalin oturum ve etkinlikleri, 4-5 Haziran tarihlerinde Tepekule Kongre Merkezi’nde yapılacak. Festivalin onur konukları ise, dünyaca ünlü Şair Adonis ve Özdemir İnce olacak. Folkart Galeri Koleksiyonu Adonis El Yazmaları ve Habip Aydoğdu Resim Sergisi de Tepekule Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Açık alan konserleri de festivale renk katacak.
‘Tarihle bütünleşiyoruz’
“Tarihiyle bütünleşen önemli bir edebiyat/sanat kenti yaratmak için attığımız adımlardan biri olan festivalimize herkesi bekliyoruz” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Sanatı, turizmi, kent dinamikleriyle gelişmiş bir Bayraklı yaratmak istiyoruz. Yarınlara daha güzel bir Bayraklı bırakma hayalimizle, Batı Edebiyatı’nın temellerini atan İlyada ve Odessa destanlarını yazan Homeros’u yaşadığı coğrafyaya getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Etkinlikle ilgili detaylı bilgi ve günlük program takvimine www.bayrakli.bel.tr internet adresinden ulaşılabilir.