Ege Hukukçu yetişecek

Hukukçu yetişecek

03.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı kararıyla Ege Üniversitesi bünyesinde hukuk fakültesinin kurulmasıyla sayı 19’a yükseldi

Hukukçu yetişecek

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Ege Üniversitesi bünyesinde Hukuk Fakültesi kuruldu. Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden olan ve bilgi birikimini çeşitli bilim dallarında nesilden nesile aktaran Ege, fakülte sayısını 19’a çıkardı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Akademik kurumların sağlam temeller üzerinde kurulmaları, gelişmeleri ve yükselmeleri bu kurumların kültürlerine ve geleneklerine göre şekillenir. Küresel dönüşümün yanısıra 21. yüzyıl dinamikleri doğrultusunda bilimsel altyapısını yeniden gözden geçiren üniversitemiz bünyesinde, köklü akademik geleneğinde var olan hukuk eğimini yeni bir fakülteyle kurumsal hale getiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

66 yıllık tecrübeye sahip

1978 yılında kurulan fakültenin 1982 yılında Ege bünyesinde kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geçtiğini kaydeden Budak, “Ege, 66 yıllık eğitim ve bilim tecrübesini kullanarak nitelikli ve donanımlı hukukçular yetiştirebilme potansiyeline sahip. Bölgemizde, hukuk eğitimi almak isteyen kişiler için yeni olanaklar yaratmak istiyoruz. Köklü bir geçmişe ve ciddi imkânlara sahip üniversitemizin, diğer alanlarda olduğu gibi, hukukçu yetiştirilmesinde de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden eminiz. Bununla birlikte hukuk alanına özgü uygulama ve araştırma merkezleri kurma olanağına da sahip olacağız” diye konuştu.

Endüstriyel tasarım açıldı

Ege Üniversitesi, bünyesine yeni eğitim birimlerini katmaya devam ediyor. Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu’nda ‘Endüstriyel Tasarım Bölümü’ ve altında ‘Endüstriyel Tasarım Anabilim Dalı’, YÖK tarafından kabul edilerek açıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Kentte, üniversitemiz bünyesinde yetiştireceğimiz endüstriyel tasarımcıların ülkemize faydalı olacağına inanıyorum” dedi.