Ege Hurda sorununa ‘anjiyo’ çözümü

Hurda sorununa ‘anjiyo’ çözümü

28.01.2020 - 00:04 | Son Güncellenme:

.

Hurda sorununa ‘anjiyo’ çözümü

Bornova Belediyesi’nin ‘Anjiyo Projesi’ kapsamında görüntü kirliliğine neden olan, özellikle sanayi sitelerindeki yolları tıkayan 200 hurda araç kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, göreve gelir gelmez ortaya koyduğu ‘Anjiyo Projesi’ kapsamında trafikte sorun oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan 200 hurda aracın kaldırılmasını sağladı. Bornova Belediyesi’nin girişimiyle kurdukları Sanayi Sitelerinin Başkanlar Kurulu’nda ilk gündem maddelerinin hurda araçlar sorunu olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, şunları söyledi:

Menemen’e gönderildi

“Özelllikle sağlı sollu bırakılan araçlar sanayi sitelerinde yolları tamamen tıkamış durumdaydı. O yüzden hayata geçireceğimiz projenin adını, bu yolları açmak adına Hurda Araçlara Anjiyo koymuştuk.

İlçe belediyelerinin araç çekme yetkisi yok ancak biz taşıdığımız sorumluluk gereği ilgili kurumlarla iletişime geçtik ve ilçemizdeki hurda araçlarının büyük bir kısmının kaldırılmasını sağladık.” Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde yürüttüğü çalışma kapsamında tespit edilen 200 hurda araç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Menemen’deki Hurda Alım Merkezi’ne kaldırıldı.