Ege İhracat şampiyonu

İhracat şampiyonu

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İhracat şampiyonu

Maxion İnci Jant Grubu şirketleri, 2018’in ilk altı ayında 155 milyon dolarlık dışsatıma imza attı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim “310 milyon dolarlık ihracat hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels ve İnci Holding iştiraki olan Maxion İnci Jant Grubu şirketleri sektörde ihracata damga vurdu. 2018’in 6 ayında 3.5 milyona yakın jant ihracatı ve yaklaşık 155 milyon dolarlık dışsatım gerçekleştiren Grup, Manisa’daki tesislerinde yaptığı üretimin yüzde 75’ini 50’nin üzerinde ülkeye ulaştırıyor. 2018 yılının ilk altı ayına ilişkin değerlendirmede bulunan Maxion İnci ve Maxion Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, “Avrupa’nın tek lokasyondaki en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi olarak, Manisa’da bulunan fabrikalarımızda istihdamımız da sürekli artıyor. 2017 yılında 300 milyon dolarlık dışsatım yaptık. 2018’de de büyümeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sektöründe lider

Ege’nin yükselen değeri Maxion İnci Jant Grubu’nun ülke ekonomisine yüksek fayda sağlamaya devam edeceğini vurgulayan Zaim, “2018’in ilk altı ayında 3.5 milyona yakın jant ihraç ettik ve yaklaşık 155 milyon dolarlık dışsatım gerçekleştirdik. Sektörümüzde, Ege’nin ihracat liderlerinden biri olmanın sorumluluğu ve bilinciyle bölgemiz ve Türkiye için üretmeye devam ediyoruz. Üstün kaliteyle üreterek dünyanın dört yanına gönderdiğimiz ürünlerimizle yakaladığımız yüksek müşteri memnuniyetini kaybetmemek için disiplinli ve çözüm odaklı çalışma şeklimizden ödün vermeyeceğiz. Ülkemize ve ülkemiz insanına duyduğumuz güvenle yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl 310 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirme hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.