Ege İkiçeşmelik’te taziye evi hizmete giriyor

İkiçeşmelik’te taziye evi hizmete giriyor

14.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, seçim dönemi verdiği sözlerden birini daha tuttu. İkiçeşmelik Mahallesi’ne en kısa zamanda taziye evi ve park alanı kazandırılacağını müjdeledi

İkiçeşmelik’te taziye evi hizmete giriyor

Kuşadası Belediye Başkanı Öme Günel, bir sözünü daha tuttu. Alt ve üstyapısı geçen yıl yenilenen İkiçeşmelik Mahallesi’nde 400 metrekare alan üzerine 3 kat olarak inşa edilen Taziye Evi’nin yapımı tamamlandı. Kuşadası’nın önemli bir eksikliğini giderecek olan sosyal tesisin birinci katı anne-bebek evi, ikinci katı taziye evi, üçüncü katı ise kütüphane olarak kullanılacak. Park alanı olarak kullanılacak 4 bin 200 metrekarelik alanda ise fen işleri müdürlüğü ekiplerinin hafriyat, tesviye ve duvar örme çalışmalarını tamamlamasının ardından çevre ve peyzaj düzenlemelerine başlandı. Cafer Kotan’ın adını taşıyacak olan parkta çocuk oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolları, piknik alanları ve kafeterya yer alacak. Göreve geldikleri günden bu yana Kuşadası’na hizmet etmek için çalıştıklarını belirten Başkan Günel, “İkiçeşmelik Mahallesi’nde yaşayan hemşehrilerimize seçim döneminde verdiğimiz Taziye Evi ve Park Alanı sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Taziye evleri özellikle Doğu ve Güneydoğu’dan göç ederek Kuşadası’na yerleşen vatandaşımızın kültüründe çok önemli bir yere sahip olan ve ihtiyaç duyulan bir alandı. İlçemizde yaşayan her kesime kesintisiz hizmet götürmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

İstasyon ilham veriyor

Kuşadası Belediyesi tarafından Habitat Derneği ve Facebook ortaklığında ileri teknoloji ve girişimcilik eğitimleri vermek amacıyla açılan Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi, Kuşadası Eğitim, Kültür, Sanat, Spor ve Turizm Derneği (KUKSET) ile işbirliği içinde Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Projesi kapsamında Kuzey Makedonya’nın Ljupco Santov Lisesi’nden gelen  öğrencileri ağırladı. Merkezi gezerek verilen eğitimler ve gerçekleşen atölye çalışmaları hakkında bilgi alan Makedon öğrenciler, fikir alışverişinde bulundu. Merkezin bir benzerini Makedonya’da yaşama geçirmek istediklerini belirten öğretmen Vesna Efremova, “Çok akıllıca ve güzel düzenlenmiş bir merkez. Makedonya’da da bunun bir benzerini yaşama geçirmek için irtibatta kalacağım” dedi.

Haberin Devamı

İkiçeşmelik’te taziye evi hizmete giriyor

Can dostlar emin ellerde

Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, 2022 yılının ilk 5 ayında bin 718 can dostu tedavi ederek sağlığına kavuşturdu. Kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme hizmeti de sunan merkezin kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Kuşadası Belediyesi, Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde yapımına başladığı kedi tedavi ünitesinin ardından yasaklı köpek ırkları için de kolları sıvadı. Merkezde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Hayvanları Koruma Kanunu’nda ocak ayında yapılan değişiklikle ‘tehlike arz eden hayvanlar’ listesine alınan yasaklı ırklara mensup köpeklere daha rahat bir ortam sağlamak amacıyla yeni bir ünitenin yapımına başlandı. Yeni ünitenin tamamlanması ile yasa gereği sahiplendirilmeleri ve doğaya salınmaları yasak olan ırklara mensup köpekler, kendileri için özel olarak yapılan ünitede yaşamlarını sürdürecek. Kedi tedavi ünitesi ise tamamlanma aşamasına geldi. Aynı anda 150 kedinin tedavi edilebilmesine olanak sağlayacak olan ünitenin toplam 5 bölümden oluşacağı belirtildi. Kuşadası Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın yapılan merkezde ocak ayından bu yana bin 718 sokak hayvanı tedavi edildi. Bin 105 can dost kısırlaştırıldı.  Aynı sürede, 51 köpek ile 4 kedi sahiplendirildi.