Ege ‘İlham veren lezzet’

‘İlham veren lezzet’

01.06.2018 - 02:17 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü ödüllü şefler, Ege’de lezzet turuna çıktı, kokorece söğüşe, şambaliye, taş değirmende hazırlanmış helvaya hayran kaldı

‘İlham veren lezzet’

Ödüllü şefler, Ege’de lezzet turuna çıktı. Türkiye’nin gıda sektörü ile gastronomisinin tanıtılması için düzenlenen etkinlikte, dünyaca ünlü 4 şef, İzmir ve çevresinde tarihi ve doğayı keşfetti. Turizm gastronomisine katkı sağlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirten organizasyon firmasının Genel Müdürü Gökmen Sözen, Türkiye’yi ziyaret eden 10 kişilik grupta Belçika, Uzakdoğu, İspanya ve Bangkok’tan gazetecilerin de yer aldığını söyledi. Sözen, “İzmir’de, geleneksel lokantalarda yemek yediler. Üzüm bağlarında zeytinyağı tadım aktivitesi yaptıktan sonra Efes, Meryem Ana, Akyaka ve Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edecekler. Onları 4 gün boyunca en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sumak tatlı olacak

Sözen, kokorece, söğüşe, şambaliye, taş değirmende hazırlanmış helvaya hayran kaldıklarını söyledi. İzmir’de tattığı yemeklerin hem çok sağlıklı hem de çok farklı olduğunu belirten Andoni Luis Aduriz, “Kokoreç, yediğim en güzel tabaklardan biriydi” dedi. Kokoreci ‘ilham verici lezzet’ olarak tanımlayan Diego Guerrero da “Burada kahvaltıda ikram edilen pişiyi de çok sevdim. Söğüş de ayrı bir lezzetti. Helvaya da bayıldım” diye konuştu. Josean Alija da 3-4 kez geldiği Türkiye’de gastronomi kültürünü çok sevdiğini kaydetti, Elena Arzak ise ilk kez tattığı sumağı kendi ülkesinde hazırladığı tatlılarda kullanacağını vurguladı.