Ege İşaretlerle İstiklal Marşı’nı okudular!

İşaretlerle İstiklal Marşı’nı okudular!

05.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olan 221 polis memuru, yemin edip, yeni görevlerine başladı.

İşaretlerle İstiklal Marşı’nı okudular

Tören sırasında, Türkiye’de ilk kez özel eğitim alan genç polislerin, işaret dilini kullanarak işitme engelliler için el hareketleriyle İstiklal Marşı’nı söylemeleri dikkat çekti. Bornova Polis Meslek Eğitim Merkezi’ndeki 6 aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan polis adayları için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan da katıldı. Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Metin Orakoğlu, genç meslektaşlarına başarılar diledi.

Haberin Devamı

Terk edilen çocuklar devlet himayesinde
Torbalı’da, babaları cezaevinde olan, anneleri tarafından terk edilen ve evde kilitli bulunan 4 ile 9 arasındaki üç çocuğa, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük sahip çıktı. Cezaevinden izinli olarak çıkan baba A.İ.Ç. ile üç çocuğu makamında ağırlayan Kaymakam Memük, baba cezaevinden çıkıncaya kadar çocukların Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu’nda misafir edileceğini açıkladı. Kaymakam, baba A.İ.Ç’ye de bir miktar para yardımı yaptı.

Zor ikna edildi
Çocuklarının anneleri tarafından terk edildiğini cezaevinde öğrenen A.İ.Ç, bir hafta izin alarak Torbalı’ya geldi. Çocuklarının devlet korumasına alınmasını kabul etmeyen baba, Kaymakam Memük tarafından güçlükle ikna edildi. Kaymakam Memük, çocukların yurtta çok iyi koşullarda konuk edileceğini, babanın cezaevinden çıkmasıyla yurttan ayrılmalarına izin verileceğini bildirdi. Gerekli yardımların yapılması için talimatlar veren Kaymakam, “Çocuklarımıza da babaya da yardımcı olacağız” dedi.
YAŞAR CEYLAN Torbalı DHA

Haberin Devamı

Çatı tamir ederken düşen işçi öldü
İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde, bir sitede çatı tamiri yaptığı sırada 12 metre yükseklikten düşüp ağır yaralanan 61 yaşındaki Halil Demir, hastanede yaşamını yitirdi. SSK emeklisi Halil Demir, Kuyucak Köyü girişindeki bir sitedeki apartmanların çatısını tamir etmek amacıyla, çalışmaya başladı. Çalışma sırasında dengesini kaybeden Halil Demir, yaklaşık 12 metre yükseklikten zemine düştü. Olayı gören site sakinleri durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Halil Demir’i Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdı. Talihsiz işçi Halil Demir kurtarılamadı.
İZMİR DHA

Elif, tüfekle canına kıydı
İzmir’in Urla ilçesinde, ailesinin evlenmesine izin vermediği 20 yaşındaki Elif Güdek, arkadaşının telefonuna mesaj attıktan sonra pompalı tüfekle canına kıydı. Olay, önceki akşam meydana geldi. Ailesinin erkek arkadaşıyla evlenmesine izin vermemesi üzerine 20 yaşındaki Elif Güdek, bunalıma girdi. Kır kimseyle konuşmadığı bildirilen Güdek, evinde pompalı tüfekle intihar girişiminde bulundu. Güdek, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Güdek’in, intiharından önce arkadaşına, “Bugün her şey bitecek, acılar bitecek” diye mesaj gönderdiği öğrenildi.
DHA

Haberin Devamı

Treni durdurdu faciayı önledi
Söke’de, trenin geçmesi için hemzemin geçitte bekleyen bir otomobille kamyonete, aşırı hızlı olduğu ileri sürülen Kerim Çukurova yönetimindeki kamyon çarptı. Bariyerleri kırıp güçlükle duran kamyonu gören makinist treni durdurup faciayı önledi. 52 yaşındaki Kerim Çukurova, yönetimindeki 20 D 8246 plakalı kamyonla iddiaya göre aşırı hız yaptı. Hemzemin geçitte trenin geçmesini bekleyen araçları fark eden Çukurova, aracı durduramadı. Kamyon, bariyerleri parçaladı, tren yolunda durdu. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
NECATİ MALDAR Söke DHA

Direğe çarpan araç alev topuna döndü
Milas’ta, Çetin Kışlalı yönetimindeki otomobil, bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp beton elektrik direğine çarptı ve alev topuna döndü. Kazada hafif yaralanan Kışlalı, kendini son anda dışarı atıp canını kurtarırken, yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kaza, Milas’a bağlı Ekinambarı Köyü Kavşağı’nda dün saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Polis, çevre güvenliğini alırken, itfaiye de yangına müdahale etti. Yaralı sürücü Çetin Kışlalı, Milas 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
DHA