EgeİSG’de dijitalleşme zorunluluğa dönüştü: Yeni yönetmelik sahaya ne getiriyor?

İSG’de dijitalleşme zorunluluğa dönüştü: Yeni yönetmelik sahaya ne getiriyor?

19.04.2026 - 02:01 | Son Güncellenme:

02 Nisan 2026 tarihli ve 33212 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitim süreçleri yeniden şekillenirken, dijitalleşme artık sektörün vazgeçilmez bir unsuru haline geldi.

İSG’de dijitalleşme zorunluluğa dönüştü: Yeni yönetmelik sahaya ne getiriyor

Egeli OSGB Genel Müdürü Muhsin Kaplan, bu değişimin yalnızca bir mevzuat güncellemesi değil, aynı zamanda İSG süreçlerinde köklü bir dönüşüm anlamı taşıdığını belirtti. Kaplan ayrıca, bu süreçte İSG hizmet sözleşmelerinin de güncellenmesinin kritik hale geldiğini, özellikle az tehlikeli sınıfta yer alan ve çalışan sayısı 1 ve üzeri olan tüm iş yerlerinin yasal olarak İSG sözleşmesi yapma zorunluluğunun altını çizdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Kaplan, yeni düzenlemeyle birlikte İSG süreçlerinin daha sistematik, izlenebilir ve denetlenebilir hale geldiğini vurgulayarak, “Artık sadece eğitim vermek yeterli değil; bu sürecin doğru şekilde planlanması, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir bir sistemle yönetilmesi gerekiyor” dedi. Yeni yönetmelikle birlikte dijital altyapıların önemi daha da artarken, Egeli OSGB olarak bu dönüşüme öncülük ettiklerini belirten Kaplan, şu ifadeleri kullandı:

“Tarafımızca geliştirilen ve mevzuata tam uyumlu dijital eğitim ve İSG yönetim sistemimiz sayesinde; tüm eğitim süreçleri, sertifikalar ve personel kayıtları tek bir platform üzerinden eksiksiz ve güvenli şekilde yönetilebilmektedir. Bu sistem, yalnızca bir takip aracı değil; işverenlere hız, güven ve sürdürülebilirlik sağlayan güçlü bir yönetim altyapısıdır.”

Haberin Devamı
Haberin Devamı
Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

Temel İSG eğitimi

Haberin Devamı

Yeni düzenleme ile birlikte çalışanlara verilecek temel İSG eğitiminin belirli bir süre içerisinde tamamlanması zorunlu hale gelirken, eğitimlerin içeriğinde iş yerine özgü risklerin daha fazla ön plana çıkarıldığına dikkat çekildi. Ayrıca, özellikle yüksek risk içeren iş yerlerinde eğitimlerin uygulamaya dayalı ve yüz yüze gerçekleştirilmesi gerekliliği de güçlendirildi. Kaplan açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

Haberin Devamı

Yeni yönetmelik açıkça ortaya koyuyor ki; İSG’de dijitalleşme artık bir tercih değil, zorunluluktur. Egeli OSGB olarak geliştirdiğimiz sistemler ile iş ortaklarımıza sadece hizmet değil, aynı zamanda güçlü bir dijital altyapı sunuyoruz.”

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler