Ege İspanya’da gururlandırdı

İspanya’da gururlandırdı

07.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eseri, ünlü şef ve besteci Beat Furrer’in seçtiği 5 müzik arasına giren Menemenli genç yetenek Kurt, verdiği destek nedeniyle Başkan Pehlivan’a teşekkür etti

İspanya’da gururlandırdı

Menemenli besteci piyanist Egemen Kurt’un eseri, dünyanın dört bir yanından gelen 130 eser arasından ünlü şef ve besteci Beat Furrer’in seçtiği 5 müzik arasına girdi. Eserin, İspanya A Coruna’da düzenlenen Resis Festivali’nde dünyaca ünlü şef ve besteci Beat Furrer yönetiminde Arxis Ensemble tarafından icra edileceği duyuruldu. Bestenin prova ve icrası için İspanya Coruna’da yapılacak festivale maddi sebepler nedeniyle gidemeyen genç müzisyenin yardımına Başkan Aydın Pehlivan yetişti. A Coruna’da bestesini Beat Furrer şefliğinde canlı dinleyen Kurt, İspanya’dan çektiği videoyla Pehlivan’a teşekkür etti.
Kurt, “Siz sadece belediye başkanı değil, hayallerimizi gerçeğe dönüştüren bir ağabeyimizsiniz. Eserimi size armağan ediyorum” ifadesini kullandı. Video mesaj karşısında çok duygulandığını belirten Başkan Pehlivan da, “Menemen’i, İzmir’i, Türkiye’yi dünyaya duyurdun. Genç yaşta büyük başarılara imza attın. Menemen Belediyesi olarak her zaman yanında olacağız. Buraya geldiğinde eserini hep beraber dinlemek için sabırsızlanıyoruz. Sen çok özel bir sanatçısın” şeklinde konuştu.