Ege İzmir’de bir başka yanar Hıdrellez ateşi

İzmir’de bir başka yanar Hıdrellez ateşi

08.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de her yıl olduğu gibi bu yıl da Hıdrellez kutlamaları çok renkli geçti. Kentin çeşitli noktalarında yakılan ateşlerden atlayan vatandaşlar, dilek tuttular, müzik eşliğinde çılgınca eğlendiler.

İzmir’de bir başka yanar Hıdrellez ateşi

Kordon’da gerçekleştirilen Roman Ateşi, ünlü sanatçı Tarık Mengüç, Grup Avıla ve Gökçen Güngördü ile büyüdükçe büyüdü. Birbirinden güzel şarkılarını seslendiren, dansçılarıyla şov yapan Mengüç, dakikalarca alkışlandı. Kutlamalara binlerce İzmirli katılırken, Kordon’da unutulmaz bir Hıdrellez kutlamasına tanık olurken, eğlence, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Kutlamalar için yakılan ateşler zaman zaman tehlike yarattı. İzmir’in diğer ilçelerinde de konserli, bol eğlenceli kutlamalar gerçekleştirildi. Belediye başkanları da vatandaşlarla birlikte ateşten atlayıp dilek tuttu. n İZMİR Milliyet

Haberin Devamı

Karşıyaka uyumadı

Karşıyaka’daki kutlamalarda da büyük heyecan ve neşe vardı. Karşıyakalılar, sabaha kadar sahildeydi. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Hanım ile birlikte katıldığı etkinlikte ateşten atladı. Başkan Durak, bir ada kucağına aldığı bir çocukla ateşten atlayıp dilek tuttu.

Hem güldürdü hem eğlendirdi

Bornova Belediyesi Hıdrellez şenliklerinde hemşehrilerine ünlü şarkıcı Kibariye ile keyifli bir gece yaşattı. Belediye Başkanı aşkan Kamil Okyay Sındır, yakılan ateşin üstünden atladı. Romantik Erhan’ın ardından sahne alan Kibariye, esprileriyle güldürdü, şarkılarıyla coşturdu.

Gaziemir sallandı

Gaziemir’de baharın gelişi, belediyenin düzenlediği muhteşem bir şenlikle kutlandı. Binlerce Gaziemirli vatandaşın katıldığı hıdrellez şenliğinde müzik, dans ve müzik vardı. Özellikle dansçılar, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

Tansaş’ta ikram vardı

Tansaş, baharın gelişini İzmirlilerle birlikte kutladı. 7’den 70’e herkesin katıldığı kutlamada müzik, eğlence ve dans gösterileri ile Hıdırellez ateşini yakan Tansaş, İzmirlilere unutamayacakları, keyifli bir akşam yaşattı. Dilekler, balonlarla uçuruldu.

Şenlendirici Manisalıları şenlendirdi

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, Manisa Niobe Amfitiyatro’da verdiği açık hava konserinde hem coştu hem de coşturdu.

Romanların günü

Hıdrellez kutlamaları için kend-ilerini sokağa atan Romanlar, tüm şenliklerde ön plandaydı. Dansları ve sempatik hareket-leriyle şenliğe katılan Romanların keyfine diyecek yoktu.