Ege İzmir’in güzellikleri Berlin’i büyüledi

İzmir’in güzellikleri Berlin’i büyüledi

09.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir; tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleriyle ITB Berlin Fuarı’nda tanıtıldı. İlgiyle izlenen standı Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ziyaret etti

İzmir’in güzellikleri Berlin’i büyüledi

İzmir, Berlin’de düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı’na damgasını vurdu. Fuarda; İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Bergama Belediyesi, Konak Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İzmir Şubesi yetkilileri yer aldı. Büyük ilgi gören fuarın ilk gününde Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu standı ziyaret etti, stantta kentin tarihi, kültürel ve turistik zenginlikleri ön plana çıkarıldı, Dünya Kültür Mirası listesine girmiş Efes ve Bergama’ya vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

‘İşbirliklerine hazırız’

Renkli görsellerle süslenen stant, ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy “Fuara, ayrı bir İzmir standıyla katılmış olmamız İzmir’e olan ilgiyi artırdı. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemli görüyoruz. Tabii burada asıl görev turizm sektörüne düşüyor. Sektörün de etkin tanıtım ve profesyonel işbirlikleriyle kente ekonomik açıdan fayda sağlayacak sonuçlar yaratmasını bekliyoruz. 2018 yılının Türkiye’de turizm açısından olumlu geçeceğini düşünüyorum Bu olumlu havanın sinyallerini fuarda görebiliyoruz” dedi. Gürsoy, kentin daha çok tanıtılması ve dünya turizm pastasından dilimini almak için işbirliklerine hazır olduklarını kaydetti. 26 holden oluşan fuar alanı yaklaşık 160 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Fuada bu yıl rekor katılım bekleniyor.