Ege İzmir iş dünyası Bakan’ı bekliyor

İzmir iş dünyası Bakan’ı bekliyor

20.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanı Şimşek’in 31 Mart’ta geleceğini hatırlatan İTO Başkanı Demirtaş, “Sabırsızlıkla bekliyoruz. Sıkıntılarımızı ve çözüm önerilerimizi aktaracağız” dedi

İzmir iş dünyası Bakan’ı bekliyor

İzmir; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’ı ağırlamaya hazırlanıyor. İzmir ve ilçelerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısında, Cmhurbaşkanı Gül’ün, 27 Mart’taki ziyaret programı ele alındı. Gül, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı’na katılacak, ardından da akşam yemeğinde İzmirli işadamlarıyla bir araya gelecek. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış 28 Mart’ta, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 31 Mart’ta İzmir’i ziyaret edecek.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir iş dünyasının, özellikle Bakan Şimşek’e söyleyeceği çok şey olduğunu söyledi. Şimşek’e, içinde bulundukları sıkıntılar hakkında bilgi vereceklerini belirten Demirtaş, çözüm önerilerini de sunacaklarını kaydetti, “Kendisini sabırsızlıkla bekliyoruz. Hazırladığımız dosyayı sunacağız” dedi.

‘Esra Yenge de gelsin’
Bakan Şimşek’in geçtiğimiz günlerde hayatını birleştirdiği eşi Esra Hanım’ı da İzmir’de görmek istediklerini kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir önceki Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan’ın eşi Ahsen Hanım, iş dünyasının yakından tanıdığı, çok özel iletişim kurduğu isim olmuştu. Hatta bu iletişim sayesinde iş dünyası kendisine ‘Ahsen Yenge’ diye hitap ediyordu. Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in eşi Esra Yenge’yi de İzmir’e bekliyoruz. Kendisi için çok özel bir program hazırladık.”