Ege İzmir, Milano oluyor

İzmir, Milano oluyor

31.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı, önümüzdeki yıl “İzmir Fashion Time” adı altında Victoria’s Secret kızlarının da katılacağı moda etkinliğine dönüşüyor

İzmir, Milano oluyor


İzmir’de If Wedding Fashion Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı’nın düzenlendiği Şubat ayındaki moda hareketliliği “İzmir Fashion Time” (IFT) adlı yeni organizasyonla zirveye ulaşacak. Giyim sanayicilerinden tasarımcıya, esnaftan ihracatçılara, fuarcılık şirketlerinden sanatçılara kadar pek çok kişi ve kuruluşun tam destek verdiği “IFT” İzmir’in markalaşmasına ve ticaretine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 13-23 Şubat 2013’te gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun tanıtımı Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) Başkanı Emre Kızılgüneşler, Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Özcan Torun, İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs ve moda tasarımcısı Zeynep Acar tarafından düzenlenen toplantıyla ilk kez basına tanıtıldı.

Haberin Devamı

Melekler de davetli
İzmir Fashion Time Organizasyon Komitesi adıyla yapılan tanıtım toplantısında konuşan EHKİB Başkanı Emre Kızılgüneşler, etkinliğin moda ile iç içe olduğunu, ancak bunun yanında kültür ve sanatı da içereceğini söyledi. Projenin detaylarının yaklaşık 2-3 ay süren toplantılar ve beyin fırtınaları sonunda belirlendiğini aktaran Kızılgüneşler, şu anda bütçenin oluşturulduğunu dile getirdi. Etkinlik kapsamında dünyanın en önemli tasarımcıları ve top modellerinin de İzmir’e getirileceğini söyleyen Kızılgüneşler, “Victoria’s Secret Melekleri olarak bilinen Adriana Lima, Miranda Kerr gibi top modelleri de İzmir’e getirmek için çeşitli ajanslar ve menajerleriyle görüşmelerimiz başladı. Zuhair Murad ve Eli Saab gibi tasarımcıları da burada görmek istiyoruz. Festival ile moda denince İzmir akla gelsin istiyoruz” diye konuştu. Kızılgüneşler projeyle ilgili İZKA’ya başvuru yapacaklarnı, sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

ETKİNLİKTE ŞOV DA VAR, FESTİVAL DE

Moda Tasarım Yarışması - IF Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ve fuar kapsamında Gelinlik Tasarım Yarışması
İTO tarafından düzenlenen İzmir Shopping Fest
EGSD’nin düzenlediği Millfest Moda ve Tasarım Festivali
İTO ve EİB sorumluluğunda gerçekleştirilecek İzmir Fashion Days
Ustalara Saygı Sergisi
Konferans ve paneller
Sokak modası fotoğraf sergisi
Work shoplar
Zeynep Acar ve Ertan Kayıtken gibi önde gelen tasarımcılardan Moda Show’lar
Moda ve Sanat Festivali
Vogue ve Elle gibi dergilerle etkinlikler.

Tasarımda farklılık

EGSD Başkanı Özcan Torun da, İzmir’in Türkiye’deki üçüncü büyük kent olmasına rağmen hakettiği kadar tanınmadığını belirterek “Biz bir İzmir projesi yapmaya çalışıyoruz. İzmir’de tasarımın ne kadar iyi olduğunu göstermek için çok büyük bir projeye ihtiyaç vardı. Biz alışveriş etkinliğinin ötesinde olsun istedik. Esnaflar da faydalansın, İzmir’in modacıları da daha öne çıkmak için bu fırsatları kullansın istedik. Tüm kurumlar destek sözü verdi” diye konuştu.