Ege İzmir Üniversitesi’nde ilk ders Günay’dan

İzmir Üniversitesi’nde ilk ders Günay’dan

08.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Üniversitesi 2011-2012 akademik yılına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın verdiği ilk dersle başladı. Günay, turizmde yedinci olup İngiltere’yi yakaladığımızı söyledi

İzmir Üniversitesi’nde ilk ders Günay’dan

İzmir Üniversitesi’nin yeni öğretim yılının “Kültür ve Turizm” konulu ilk dersini veren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, son yıllarda turizm alanında yapılan çalışmalarla Türkiye’nin turizm potansiyelinin arttığını söyledi. Türkiye’nin son yıllarda dünyanın önemli ekonomilerden biri, turizmde de dünyanın 7’inci ülkesi haline geldiğini anlatan Günay, “Avrupa’da önümüzde İtalya, İspanya, Fransa var. İngiltere ile kafa kafaya geldik, önümüzdeki yıl İngiltere’yi geçeceğiz. Dünyada da ABD ve Çin var” dedi.

İnciraltı değişmez
Günay, daha sonra basın mensuplarının EXPO ve Ahmed Adnan Saygun Konser Salonu ile ilgili sorularını yanıtladı. EXPO için oluşturulması gereken komisyona başkan olmayı düşünmediğini ifade eden Bakan Günay, “Zaman sorunum olduğu için başka bir arkadaşı göreve önermeyi düşünüyorum. Hepimiz EXPO için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Bakan Günay, Buca Belediyesi’nin EXPO alanına talip olma ısrarı konusunda ise “Bu saatten sonra yer konusunda herhangi bir değişiklik yapmak söz konusu değildir. Böyle bir risk karşısında cezalı durumla muhatap olmak istemem. İnciraltı üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Törende konuşan İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Kayhan Erciyeş, üniversitenin açılışından bu yana her yıl 6-7 bölüm açarak gelişimini sürdürdüğünü dile getirdi. Prof. Erciyeş, öğrencilerin iyi eğitim alabilmeleri için kaliteli bir öğretim kadrosuyla yurtdışı ile entegre olmuş bir eğitim verdiklerini, 9 ülkede 12 üniversite ile bağlantı kurulduğunu belirtti.

Üniversite sayısı artmalı
Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata ise Türkiye’deki üniversite sayısının 167’ye yükseldiğini, bunun 63’ünün vakıf üniversitesi olduğunu dile getirdi. Daha fazla üniversite gerektiğini söyleyen Doğanata, “Devlet her öğrencinin üniversiteye gitmesini sağlamalı” diye konuştu.