Egeİzmir’de 8 milyon vatandaşa şifa

İzmir’de 8 milyon vatandaşa şifa

13.12.2025 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Şehir Hastanesi’nin bugün adeta bir şifa üssü konumunda olduğunu belirten AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, hayati bir sağlık yatırımı olduğunu vurguladı

İzmir’de 8 milyon vatandaşa şifa

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabından İzmir Şehir Hastanesi verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, hastanenin İzmir ve Ege Bölgesi için hayati bir sağlık yatırımı olduğunu vurguladı. İnan, Ege Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise 4’üncü büyük şehir hastanesi olan İzmir Şehir Hastanesi’nin bugün adeta bir şifa üssü konumunda olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “İzmir Şehir Hastanemiz; 2 bin 60 yatak, 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 450 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı ve 6 bini sağlık personeli olmak üzere toplam 8 bin çalışanıyla kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır.” İzmir Şehir Hastanesi’nin 15 Ekim 2023’te hizmete girmesinden bu yana yaklaşık 8 milyon vatandaşa sağlık hizmeti sunduğunu hatırlatan İnan, bu rakamın İzmir nüfusunun yaklaşık iki katına denk geldiğine dikkat çekti.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İnan açıklamasında, şehir hastanesinin yalnızca bir sağlık yatırımı değil, aynı zamanda güçlü bir kamu hizmeti anlayışının ürünü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “25 yıl boyunca İzmir’e elle tutulur bir icraat kazandıramayan, şehri ilerletmek yerine geri götüren, bu güzel kenti çöp dağlarına teslim eden yönetim anlayışına cevabımız ortadadır. Eser üreten burada. Hizmet üreten burada. Güzel İzmir’in ihtiyacına karşılık veren yatırım burada.” İnan, açıklamasının sonunda sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler