Geri Dön
Egeİzmir’in gevreğine coğrafi işaret başvurusu

İzmir’in gevreğine coğrafi işaret başvurusu

İzmir Pide ve Gevrekçiler Odası, gevreğe coğrafi işaret almak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurdu.

İzmir’in gevreğine coğrafi işaret başvurusu

Gevreğin, üretim yöntemi ve tadı ile diğer illerdeki simitlerden farklı olduğunu belirten oda Başkanı Mehmet Şükrü Erişen, “İzmirliler ‘Simit’ demez, ‘Gevrek’ der çünkü farkı var. ‘İzmir Gevreği’ önce pekmezde, sonra fırında iki kere pişer. Adı üstünde, gevrek gevrek pişer. Örneğin İstanbul’da hamur soğuk pekmez kazanına sokulup susamlanır ve fırına verilir. Bu şekilde gevrek ve simit arasında lezzet farkı oluşur. Gevreğimizin şekli de ustalarımıza özgüdür. Umuyoruz ki ‘İzmir Gevreği’nin tescilini alacağız ve kentimizin bir önemli bir değerinin ismini, özelliklerini gelecek nesillere taşıyacağız” diye konuştu.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler